X
 
 

Груевски готви "контра бомби" на Заев?

Македонският журналист и анализатор Сашо Ордановски смята, че има доказателство, че висшият ешелон на бившето правителство на Македония от партия ВМРО-ДПМНЕ заедно с лоялните си хора от държавните институции подготвят „контра бомби“ на настоящия министър-председател Зоран Заев, предава македонската медия Еxpres.mk.

„Има източници, че висши представители на горните етажи на властта от предишното правителство, особено в структурите за сигурност, под координираното ръководство образуват някаква „Аналитична мрежа за сигурност“. Както ме уверяват моите журналистически източници, тази добре оборудвана в техническо отношение операция се извършва без знанието и на новото партийно ръководство на ВМРО-ДПМНЕ, на което старите кадри нямат доверие", смята Орданоски.

Бакояни: Намаляват перспективите за намиране на решение в спора за името на Македония

Перспективите за сериозно разрешаване на проблема с името все повече намаляват, каза бившият външен министър на Гърция Дора Бакояни в и...

"Мрежата твърди, че има за задача да установи информационна кадрова инфраструктура във всяко министерство и във всички други държавни органи и институции, съставена от най-лоялни партийни кадри на предишното правителство. Тяхната задача е да „копаят“ ежедневно и да предоставят информация на своята централа за всички събития в държавните органи, за които работят. В това попадат снимане и копиране на документи, дневни програми, финансови транзакции, разговори, срещи, официални съобщения, но и пикантерии като свалки, дългове от хазарт, роднински спорове, конфликт на интереси", допълва още той, цитиран от Фокус.

"След това тази информация ще бъде обработена от анализаторите в централата на Мрежата, а при необходимост ще бъде вкарвана в разнообразни бази данни, които произхождат от дългогодишното управление на „Фамилията“ с държавата, включително и чувствителните данни от някогашните телефонни подслушвания и другия вид следене“, пише Орданоски.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 17 ноември

Овен Тази неделя се огледайте в очите на другите. Понякога не ни е нужно огледало, за да разберем как изглеждаме. Телец Днес не поставяйте...