X
 
 

Гръцкият парламент гласува данъчни облекчения и бонуси за пенсионери

5347 0
Гръцкият парламент гласува данъчни облекчения и бонуси за пенсионери
Снимка: Getty images/Guliver
Гръцките депутати в сряда одобриха данъчни облекчения и бонуси за пенсионерите няколко дни преди изборите.

Пакетът, внесен от лявата администрация начело със Сириза, включва годишно плащане за 2,5 милиона пенсионери, намаляване на данъка върху продажбите на основни храни и намаляване на данъчните ставки за сметките за електричество и газ.

Повече разходи за отбрана на България, но доста по-ниски от Гърция и Румъния

През 2018 г. разходите за отбрана на България са в размер на 1 592,88 млн. лв. и представляват 1,48% спрямо БВП за 2018 г.Това става яс...

"След осем години жертвоприношения настъпва нова ера, оправдаваща тези трудни отстъпки, направени от народа на Гърция", заяви премиерът Алексис Ципрас пред парламента преди гласуването, цитиран от БГНЕС.

На Гърция ѝ бяха необходими три международни финансови спасителни операции между 2010 и 2015 г., за да се предотврати фалита на държавата.

Атина все още трябва да изпълни фискалните цели, включително първичен бюджетен излишък, който изключва лихвените плащания по дълга ѝ, от 3,5% от годишния икономически резултат до 2022 г.

Ципрас каза, че плюсовете за населението няма да изместят тази цел. Опозиционните партии ги обявиха за груб ход от страна на лявото правителство, за да укрепи своята потъваща популярност преди изборите за Европейски парламент на 26 май.

САЩ търси приватизатор на пристанище Александруполис, планира и проекти с българска връзка

По време на седмата годишна конференция Exposec-Defenseworld, американският посланик в Атина Джефри Пят подчерта, че геостратегическото...

Мерките включват постоянен годишен бонус за пенсионерите, чиито доходи бяха намалени 13 пъти от 2010 г. до 2017 г. Също така се въвежда разсрочено плащане на такси към държавата.

Данъкът върху добавената стойност на сметките за ресторанти, както и върху основните хранителни продукти от макаронени изделия до жито ще спадне до 13 от 24%.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално