Жена изгуби обезщетение за 650 000 паунда след състезание по хвърляне на коледни елхи

1007
Жена изгуби обезщетение за 650 000 паунда след състезание по хвърляне на коледни елхи
Снимка: Sang Hyun Cho / Pixabay

Искът на жена за 650 000 паунда за наранявания, за които се твърди, че са получени по време на автомобилна катастрофа е бил отхвърлен от съда в Ирландия, след като тя е заснета да печели състезание по хвърляне на коледни елхи.

36-годишната Камила Грабска съди застрахователна компания и твърди, че нараняванията на гърба и врата ѝ са довели до невъзможност да работи повече от пет години или да играе с децата си. Тя твърди, че е останала с "инвалидизиращо" състояние, след като автомобилът, в който е пътувала, е бил ударен отзад при инцидент през 2017 г.

Лъжа или не?

Искът на жената обаче беше отхвърлен от съдия от Върховния съд в Лимерик, след като се появи снимка, на която се вижда как Грабска хвърля 5-метров смърч на благотворително събитие през януари 2018 г. Снимката е публикувана в национален вестник и макар Грабска да твърди, че все още страда от нараняванията си, съдия Кармел Стюарт отхвърля иска ѝ отчасти поради "графичния характер" на изображението.

"Това е много голяма, естествена коледна елха и тя я хвърля с много ловко движение", казва съдията, цитиран от вестник "Irish Independent": "Страхувам се, че не мога да не заключа, че твърденията са напълно преувеличени. На това основание ще отхвърля иска".

Преди това съдът е бил уведомен, че омъжената майка на две деца от Енис в Ко Клеър е разговаряла с лекари дни след като е спечелила състезанието за хвърляне на коледна елха, предава БГНЕС.  Тя е заявила, че вече не може да вдига тежка торба, без да изпитва пронизваща болка. Грабска е напуснала работа и е получила обезщетение за инвалидност, съобщи съдът.

Нейният иск срещу застрахователната компания е за загуба на минали и бъдещи доходи, като Грабска твърди, че понякога не е в състояние да напусне леглото си до половин ден. Тя каза, че съпругът ѝ е трябвало да ѝ носи лекарства. Тя отрече да е симулирала нараняванията си и заяви пред съда, че се е "опитвала да живее нормално" и все още е изпитвала болка, въпреки че на снимката изглежда щастлива.

В допълнение към снимките от конкурса за коледна елха съдът видя и видеозапис, на който Грабска тренира кучето си в парка в продължение на повече от час.

В крайна сметка съдията отхвърли иска ѝ, като постанови, че поведението на Грабска след сблъсъка е било в "пълно противоречие" с твърденията, които тя е направила във връзка с нараняванията си.

ОЩЕ: Четвърт трилион долара: Щети, причинени от бедствия през 2023 г. (СНИМКИ)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Гърция въвежда по-строги мерки за контрол на трафика

Земетресение разлюля Гърция

Румънските власти освободиха българските риболовни кораби, задържани миналата година

Мицотакис стопли отношенията си с гръцката православна църква

Кога ще има избори за общински съветници в Сърбия

Сръбският Путин пали барута в Босна и Херцеговина, Вучич помага

Ковачевски: Изборите на 8 май ще са много трудни

ОССЕ с положителна оценка за изборите в Северна Македония

Скрили кокаина в чували с тор: Гръцките митничари спряха огромна пратка с наркотици

Норвегия дари 76 превозни средства на армията на Северна Македония

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com