Контрапротест в Скопие ще има, палатковият лагер срещу Груевски е готов

8089
Контрапротест в Скопие ще има, палатковият лагер срещу Груевски е готов
Снимка: БГНЕС

Палатковият лагер пред сградата на правителството в Македония вече е факт. Надяваме се да има оставка и Груевски да си отива – за всички години, в които живеем в хаос, младите си отиват и живеем в бедност, сподели една от стоящите пред палатките с плакат в ръце „Сбогом, Никола”. Оставаме на палатка, докато Груевски не си отиде, категорична беше жената пред Нова телевизия.

Според всички данни вчерашният протест в Скопие протестът е бил мирен. Днес обаче се очаква протестът в подкрепа на Груевски да е пред парламента, но пред сградата на правителството е възможно да се очаква повишаване на напрежението, ако митингът в подкрепа на македонския премиер се приближи до палатковия лагер.

Станишев оправда присъствието си в Македония с "няма еднакви протести"

Няма еднакви протести. Така лидерът на ПЕС Сергей Станишев оправда присъствието си на големия национален митинг в Македония вчера (17 м...

В ролята на соросоид е доста интересен. Това заяви по адрес на Сергей Станишев евродепутатът Ангел Джамбазки. Темата със соросоидите тръгна и в Македония, добави той.

Трябва да видим какво ще се случи днес. Вчера Груевски заяви, че не го е страх и няма да подава оставка пред „някакви 20 000 души”. Според Джамбазки Груевски ще бъде принуден да отстъпи, но повече заради международния натиск.

Сашо Миялков, който е братовчед на Груевски и шеф на службите за сигурност, е поддържал пряка телефонна връзка с терористичната група в Куманова, категоричен е Джамбазки. Дали някой на високо ниво не е държал връзка с терористите, защото най-много жертви са дадени в началото, попита евродепутатът. Това беше сценарий, за да се отклони вниманието и да се напомни за 2001 година. Някои от участвалите в Куманово са лична охрана на Али Ахмети, който има връзки със сръбското разузнаване.  Засега опозицията не смее да пусне запис по делото „Мостром”, когато бяха убити невинни. А според мен там има участие на висши служители на високите етажи в македонските служби, подчерта Джамбазки.

Ще е много интересно какво се случва от гледна точка на САЩ и от гледна точка на Русия и Сърбия. Сърбия има много силна роля, а Русия вече коментира, че събитията в Македония целят да спрат „Турски поток”, припомни Джамбазки.

Започна израждането на палатковия лагер пред сградата на правителството в Скопие

По-малко от половин час, след като приключи националният протест срещу режима на Никола Груевски в Скопие започна организацията по вт...

Ангел Джамбазки каза, че Българският културен клуб в Скопие е носил българското знаме на протеста. Там бяха и албанското, и турското знаме – за да бъдат представени съответните общности в Македония.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com