Македонски студенти окупираха Скопския университет

22717
Македонски студенти окупираха Скопския университет

Студенти окупираха сградата на университета в Скопие, предаде Радио свободна Европа в програмата за Македония.

Причина за окупацията е правителствените реформите във висшето образование и намерението за въвеждане на държавни изпити във втори и четвърти курс от следването.

И в Македония - ''червеи''

Хиляди са били на прицела на македонските служби за сигурност по нареждане на премиера Груевски - това твърди опозиционният лидер Зора...

Въпреки обещанието на правителството, че приемането на закона ще се отложи с една година, студенти вчера преспаха в университета.

Те искат да участват в подготвянето на закона, с цел той да обхваща техните позиции. Те още заявили, че ще продължат с окупацията, а днес се предвижда тя да продължи и в Техническия университет, както и в Университета в Битоля.

В същото време стана ясно, че "Ранобудните студенти", които през 2013 г. окупираха Софийския университет, са изпратили писмо с подкрепа до македонските си колеги, предаде македонското електронно издание НОВА.

„Ние сме солидарни с вашата борба за автономия на университетите и участието за създаване на новия закон за висшето образование. Вие искате университетите да бъдат бастиони на критическата мисъл. С окупацията на университета вие направихте огромен скок към тази цел. Вие не само, че освободихте университетите, а и обществото“, се казва в писмото, изпратено до редакцията на изданието.

Заев: 26 000 македонци са били подслушвани

Поне 26 000 души са били подслушвани в Република Македония. Това каза лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз /СДСМ/ Зоран...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com