X
 
 

Над 2000 пострадали са получили лекарска помощ след труса в Албания

1048 0
Над 2000 пострадали са получили лекарска помощ след труса в Албания
Снимка: Getty
Броят на жертвите от катастрофалното земетресение, което удари Албания на 26 ноември, нарасна до 46, пише македонското издание „Локално“, цитирано от агенция "Фокус".

Продължават спасителните операции в Туман и в Дуръс, които пострадаха най-много от земетресението и стотиците последвали вторични трусове. Според информация на Министерството на здравеопазването в Албания първа помощ са получили 790 души в Дуръс и в клиниката по травматология в Тирана.

Еди Рама: Вече получихме достатъчно храни и дрехи, изпращайте пари

Албанският премиер Еди Рама днес апелира към своите сънародници в страната и в чужбина, че на засегнатите от земетресението не трябва п...

„В момента има 62 ранени, чието състояние е стабилно, с изключение на трима души, които все още са в интензивно лечение и един в тежко състояние в Клиниката по травматология. Заедно с тях, още 886 жители, пострадали в земетресението, са получили медицинско лечение в денонощни здравни центрове, отворени близо до засегнатите райони, а други 335 са получили медицинска помощ в лагери в Туман и Дуръс“, твърдят от Министерството.

Националната служба за спешни случаи е отговорила на над 4 хил. обаждания за помощ след труса и е изпратила към пострадалите региони над хиляда линейки. 

Министерството на отбраната потвърди, че над 5 хил. военнослужещи, полиция, лекари, медицински сестри, служители на местната власт и доброволци все още са на мястото и помагат в спасителните акции.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители