Няма кой да арестува Зоран Заев, съдията е в отпуск

7149
Няма кой да арестува Зоран Заев, съдията е в отпуск

Поради годишния отпуск на съдията от Скопския съд, няма кой да вземе отношение по делото срещу лидера на опозицията в Република Македония Зоран Заев, предаде БГНЕС.

Миналата седмица Заев обяви, че съдебната система е изцяло подчинена на волята на премиера Никола Груевски и поради тази причина няма да изпълнява нарежданията на съда в Струмица - да се подписва всеки понеделник в 9.00 часа.

"След това мое решение, аз трябва да бъда арестуван. Чакам ги. Аз се намирам в централата на партията /СДСМ/ или в палатковия лагер пред правителството в центъра на Скопие", каза още лидерът на СДСМ.

В началото на седмицата Зоран Заев отказа да се подпише. Съдията по делото е изпратил цялата документация в Скопие, но поради отсъствието на съдията, който е във ваканция, няма кой да вземе решение по това дело.

Заев, заедно с още четирима души, е обвинен в опит за насилствено сваляне от власт на правителството на Никола Груевски.

В делото "Пуч" обвиняеми са бившият директор на спецслужбите Зоран Верушевски, неговата съпруга Соня, Георги Лазаревски и Бранко Палифиров. Верушевски от началото на тази година се намира в ареста.

Хан на пожар в Скопие, иска споразумение за изход от кризата

Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан ще посети извънредно следващата седмица съседна Република Македония, предаде БГНЕС. Целта н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани