Няма непосредствени рискове за страната ни след напрежението в Турция

890
Няма непосредствени рискове за страната ни след напрежението в Турция
Снимка: БГНЕС

Няма непосредствени рискове за страната ни заради ескалацията на напрежение в Турция, заяви заместник вътрешният министър Филип Гунев.

Той обаче е категоричен, че има средносрочни и дългоспрочни рискове, за които се вземат мерки. По думите му, трябва да се засили диалогът между България и Турция. Възможно е България да получи допълнителни и средства от Европейската комисия за укрепване на българо-турската граница, допълни той.

Гърция решава дали да върне осем турски военни след три дни

Гръцки съд ще реши в четвъртък (21 юли) съдбата на осемте турски военни, които избягаха от Турция с хеликоптер, заподозрени в участие в...

Гунев направи изказването си в Народното събрание, където службите за сигурност, МВР и Външното министерство информират депутатите за актуалната ситуация в Турция три дни след опита за военен преврат.

"Ние заявихме нужди за близо 100 милиона евро за усилване на границите. Догодина, в зависимост от миграционната ситуация, разбира се, ние ще настояваме тези наши нужди да бъдат удовлетворени.

Това, което е не малка помощ, получаваме от други европейски страни е допълнителните служители. Преди две седмици полският вътрешен министър предложи близо сто души полски служители да бъдат изпратени, включитнелно и на турската граница. В рамките на следващите няколко седмици това ще се случи", заяви още той, цитиран от БНР.

 

Джон Кери поиска от Турция доказателства за участие на Фетуллах Гюлен в преврата

Турция трябва да представи доказателства, с които да подкрепи исканията си за екстрадирането на духовника Фетуллах Гюлен. Това заяви дъ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com