Нова порция македонски компромати - престъпления и изборни манипулации в Битоля

6524
Нова порция македонски компромати - престъпления и изборни манипулации в Битоля

Опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) днес показа нови записи от подслушвани телефонни разговори.

На пресконференция в Битоля председателят на местната организация на СДСМ Васко Ковачевски показа записи, които според тях доказват престъпни деяния на кмета на града Владимир Талески, полицейски рекет, назначаване на партийни кадри в компанията Електроцентрали на Македония (ЕЛЕМ) изборни манипулации и поръчкова лустрация.

Партията на Заев поиска от прокуратурата да обвини братовчед на Груевски

Опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) подаде сигнал в прокуратурата срещу директора на Управлението за сигурност...

В първите разговори се чуват вътрешния министър Гордана Янкуловска и финансовият Зоран Ставрески, които говорят за Талески, че бил престъпник и е сключвал престъпни договор. В други записи, кметът на Битоля Талески разговаря с директора на митниците Влатко Миялков, на който пояснява, че високопоставени лица от полиция са създали мрежа, с която рекетират всички в града. Също така те имали и таксита, които работели на черно и без никакви разрешения. В друг разговор се чува и мнението на председателя на местната организация на ВМРО-ДПМНЕ в Битоля Зоран Илиовски, който твърди, че рейтингът на Талевски е паднал рязко, тъй като четири години нищо не работи. В записите показани от СДСМ се чуват и разговори за изборни манипулации и организирана на хора, които да гласуват на две места. Също така се разбира и за натиск върху компании, които не работят с тях.

В поредицата има и разговори, които според председателят на общинската организация на СДСМ Васко Ковачевски, потвърждават, че целта на комисията за установяване истинността на фактите не е да се справи с несправедливости от миналото, а да санкционира тези, които пречат на днешното правителство.

В последните разговори се чува как депутатът Антонио Милошоски иска от председателя на Комисията за верификация на фактите Томе Аджиев, да вземат решение за лустрация за съдия от Кичево, който работел срещу тях. От други разговори става ясно, че Аджиев работел по директива на ръководителят на кабинета на премиера Никола Груевски – Мартин Протугер.

 

Нови записи: За да остане на власт, Груевски амнистирал военни престъпници

Македонският министър-председател Никола Груевски, който винаги се е представял като голям патриот и защитник на македонците, се е до...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com