Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пендаровски предизвиква на дебат лидера на опозицията в РСМ

12 април 2024, 15:59 часа • 973 прочитания

Приемам дебат с всичките седем кандидати навсякъде и при всякакви условия. Нека Мицкоски (бел. ред. лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ) дойде като осми кандидат на дебат. Това написа в социалната мрежа Twitter кандидатът за втори президентски мандат в югозападната ни съседка Стево Пендаровски.

Кои са кандидати за президент в РСМ?

Припомняме, че кандидатите за изборите в Северна Македония са седем: Пендаровски, Гордана Давкова, Стевчо Якимовски, Буяр Османи, Биляна Цветовска, Арбен Таравари и Максим Димитриевски.

Пендаровски има условия

"Настоявам в дебатите да участват и седемте утвърдени от Държавната избирателна комисия кандидати за президент. Затова първо предложих да проведем 2 големи, т.нар главни дебати, един в началото на кампанията и един преди първия кръг на гласуването. Предвиждаше се дебатите да се провеждат на неутрален терен, като всички национални телевизии ще ги излъчват. На дебатите седемте кандидати ще имат равни условия да представят работната си програма.

До този момент обаче той не е получил покана за участие в дебата с всички седем кандидати. ОЩЕ: Пендаровски предизборно: ВМРО-ДПМНЕ подкрепя антиевропейската блокада на България

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес