По данъчна декларация Виктор Понта изглежда по-богат от Бойко Борисов

8832
По данъчна декларация Виктор Понта изглежда по-богат от Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Съпругата на румънския министър-председател Виктор Понта е изкарала 74 400 евро през 2014 г. като евродепутат, а той едва 16 700 евро през същата година. Това става ясно от данъчните им декларации, които отвъд Дунав се подават до края на юни на всяка календарна година.

Виктор Понта и съпругата му са декларирали, че разполагат със солидно финансово състояние. Двамата притежават заедно повече от 1 хектар земи, две вили и два големи апартамента в румънската столица – един от тях е с площ от 95 квадратни метра, а другият се простира до 176 квадрата. Освен тези апартаменти, до миналата 2014 г. политическото семейство е имало още две жилища в Букурещ, които са успели да продадат, като и за двете са взели обща сума от 150 000 евро.

Вече можем да подаваме данъчна декларация по интернет без електронен подпис

От днес можем да подадем данъчна декларация по интернет чрез персонален идентификационен код. За първи път ще имаме възможност да декла...

Виктор Понта разполага с 6 200 евро в своята банкова сметка. Освен това, наскоро е внесъл 200 000 евро по предварителен договор за покупка на недвижим имот, става ясно още от неговата декларация.

Дачияна Сърбу е декларирала, че разполага с 162 300 евро в своята банкова сметка, както и това, че е дала 33 000 евро заем на частна фирма. През същата година, съпругата на Понта е и дарила 50 000 евро на своята майка, докато ръмънският премиер е подарил вила на своята бивша съпруга.

Единственията заем, който Понта и Сърбу имат да изплащат, е за покупка на жилище на стойност 34 500 евро. Те трябва да го погасят до края на тази година.

Заплатата на румънския премиер, която се равнява на малко под 1 400 евро месечно, на теория е една от най-високите в румънския държавен сектор. Обаче румънските медии са разследвали редица случаи, в които държавни служители на практика получават повече, отколкото премиерът на страната. От друга страна, румънските членове на Европарламента получават едни от най-високите заплати изобщо в северната ни съседка.

Хартиените и интернет декларации на Пеевски изглеждат едни и същи

Писмените декларации за имотното състояние на депутата от ДПС Делян Пеевски са идентични с тези, които са качени на сайта на Сметната п...

Дачияна Сърбу, която е дъщеря на един от най-влиятелните румънски политици, е евродепутат още от 2007 г. Преди това, тя е била дългогодишен депутат в Букурещ.

С какви пари разполага българският премиер?

Премиерът на България е спестил 42 536 лева от обезщетения за невзети отпуски, по данни на Сметната палата за 2013 г. Toй разполага и с малко под 8 000 лева от натрупани лихви. 

Източник на данните: Romania-Insider; Сметна палата.

Данъчната декларация става само 4 страници?

Декларацията за облагане на доходите на физическите лица с 10% плосък данък да стане само четири страници вместо сегашните 30-40. Тов...

Автор: Теодор Спасов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com