Попоски: Македония ще стане по-силна и ще влезе в ЕС

1117
Попоски: Македония ще стане по-силна и ще влезе в ЕС
Снимка: БГНЕС

Македонският министър на външните работи Никола Попоски заяви, че сегашните времена са изпълнени с предизвикателства, както за Европа, така и за Балканите и Македония, но въпреки това страната ще успее да си гарантира членство в ЕС. Той направи изказването си по време на конференцията за Западните Балкани, която се провежда в Европейския парламент в Брюксел.

„Това, което е най-важно за нас е, че и в такива сложни времена има хора в ЕС, които искат да отправят ясно послание, че обещанията, направени още през 2003 г. за Балканите като част от ЕС, ще бъдат изпълнени. Вероятно това няма да се случи утре и няма да стане без голям брой трудности. В крайна сметка и в самия Европейски съюз има гласове, които говорят повече за излизане от ЕС, отколкото за влизане. Едно нещо е ясно и това е, че съюзът е успявал в такива кризисни ситуации да излиза по силен“, посочи Попоски. Той също така заяви, че същото се отнася и за Македония, предаде БГНЕС.

„Колкото и трудни и непреодолими да ни звучат някои предизвикателства в момента, ясно е, че Македония ще излезе по-силна от този процес и също така е ясно, че Македония ще бъде държава-членка на ЕС“, допълни той.

По време на конференцията изказване направи и председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол. Той отправи критики към опозицията и заяви, че в момента в страната се случва театър и са необходими избори.

„Корупцията е голям проблем във всички балкански държави и за да може да се реши е необходимо да се приложат европейски стандарти. Виждаме трудности в Македония и когато слушам и гледам какво се случва в страната имам впечатление, че това е нещо като театрално представление. Изборите са необходими, тъй като тази ситуация повече не може да бъде толерирана“, каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com