Преди да бъде осъден Шешел обяви Николич и Вучич за свои съучатници

1750
Преди да бъде осъден Шешел обяви Николич и Вучич за свои съучатници
Снимка: Getty

Сегашният президент Томислав Николич и премиерът Александър Вучич са мои съучастници. Никога и нищо не съм правил без тяхно участие. Това каза лидерът на Сръбската радикална партия /СРП/ Воислав Шешел, който днес (31 март) очаква присъдата от Международния трибунал за военни престъпления в Хага, пише БГНЕС.

"Когато заминах за Хага, Вучич поръча и закупи за партията подслушвателна техника. Той подслушваше и Томислав Николич. По-късно в ареста в Хага ми предаде стенограмите от записаните разговори. Александър Вучич предполагаше, че много скоро ще се саморазправя с Николич и ще го махна от ръководния пост в СРП. Той очакваше да го назнача за свой заместник. Разбира се, подобно нещо не ми е минавало през ума ми", казва Шешел пред Newsweek.

Шешел обвини главния прокурор в Хага във взимане на подкуп

Лидерът на Сръбската радикaлна партия (СРП) и заподозрян военнопрестъпник Воислав Шешел обвини главния прокурор на Хагския трибунал С...

"Томислав Николич, Александър Вучич и Мая Гойкович (председателят на сръбския парламент - бел.ред.) участваха във всичко, в което аз участвах. Това бяха моите съучастници", подчертава Воислав Шешел. "Вучич обича да се конти, но не знам колко струват дрехите му. Но знам, че съпругата на Томислав Николич Драгица винаги носи върху себе си поне 10 000 евро", казва още Шешел.

Воислав Шешел е обвинен в извършването на военни престъпления срещу хърватите и бошняците в Хърватия, Войводина и Босна и Херцеговина в периода 1991-1993-та година. От ноември 2014 година той се намира временно на свобода. Шешел бе в ареста на Трибунала от февруари 2003-та година до ноември 2014 година.

Миналата седмица бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич получи 40 години от Трибунала в Хага за извършените от него престъпление по време на войната в Босна и Херцеговина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани