Протестите в Македония не затихват, чака се национален протест

8482
Протестите в Македония не затихват, чака се национален протест
Снимка: БГНЕС

Ако не бяха протакали толкова нещата, досега да ги бяхме прокрили. Искам да видя кой по веригата е виновен, за да съм подготвена, ще дам изявление. Така вътрешният министър на Македония Гордана Янкуловска коментира случая със смъртта на журналист отпреди две години. Премиерът Никола Груевски ѝ отговаря, че виновен е командос от спецчастите „Тигри” и той ще бъде изправен пред съда.

Записът беше пуснат от опозиционния лидер Зоран Заев. Заев твърди, че има над 10 хил. записа, в които се вижда как премиерът Никола Груевски.

Нови скандални разкрития в Македония - за смъртта на журналист

Лидерът на опозицията Зоран Заев разпространи шокиращи телефонни разговори на вътрешния министър Гордана Янкуловска за смъртта на мак...

Според Никола Груевски записите са „рязани, кълцани” и нищо не могат да докажат. Затова и протестите се считат от властта за политически обосновани и за опит да се смени властта.

Иначе в Скопие предимно младите хора са на улицата, информира Нова телевизия. Младите хора протестират и не искат полицията да има толкова контрол, искат свобода и демокрация. Груевски ще направи всичко, за да остане на власт, дори да употреби сила, твърди един от журналистите, които са на протестите.

На 17 май се готви голям национален протест срещу македонското правителство. Протест в Скопие ще има и днес – от 19:00 часа българско време, пак пред сградата на Министерския съвет в Македония. Вече има и препоръки в независими вестници как да се държат хората спрямо провокатори, които се смесват с тълпата с маски на лицата и се мъчат да нападнат полицията. Свалете им маските и ги снимайте, е основният съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com