X
 
 

Сблъсъци между полиция и мигранти на о-в Самос

828 0
Сблъсъци между полиция и мигранти на о-в Самос
Снимка: Getty Images/Guliver
Гръцката полиция използва сълзотворен газ срещу мигранти на остров Самос, които замерваха органите на реда с камъни, предава БНР. В лагера „Вати“ са настанени 8000 души, като всеки ден пристигат още стотици мигранти.

Според местните жители има рязко увеличение на престъпността. Кметът на острова затвори училищата в близост до лагера и отново предупреди ,че положението е извън контрол. Той каза, че полицията не може да овладее напрежението между самите мигранти.

През 2020 г. Гърция очаква 100 000 мигранти от Турция

Правителството в Атина очаква, че през следващата година от Турция към гръцките острови ще се насочат около 100 000 мигранти. Това каза...

Само преди дни мигрантите се опитаха да окупират центъра на острова и срещнаха недоволството на местните жители. Хората, които живеят на Самос заявиха пред медиите, че са готови да блокират пристанището и да спрат прилива на мигранти.

„Махнете всички чужденци от тук“, настояват местните жители.

Властите се страхуват да не се стигне до сблъсъци между гърци и мигранти на острова, което може да доведе до същата реакция на другите острови в Егейско море.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Свети мъченици Памфил и Порфирий
Свети мъченици Памфил и Порфирий

Памфил бил от Берит-Бейрут, презвитер в Кесария ПалестинскаРечник, известен с благотворителните си дела. Работил книжовно за запазване невредим...