X
 
 

Скоро Румъния ще има ново правителство, убеден е Йоханис

1149 0
photo of Скоро Румъния ще има ново правителство, убеден е Йоханис
Снимка: Presidency.ro
"Румъния ще има ново правителство от следващата седмица", заяви президентът Клаус Йоханис, който в момента води кампания за нов мандат, на заседание на Националната либерална партия (НЛП) в Яш, пише румънското издание Romania Insider.

Той призова членовете на партията да се подготвят да дойдат на власт, тъй като настоящото правителство на социалдемократите, водено от премиера Виорика Дънчила, ще бъде свалено след гласуването на вота на недоверие в парламента, насрочен за четвъртък, 10 октомври. Той също предупреди либералите, че новото правителство ще има кратък мандат, до парламентарните избори през следващата година.

Вот на недоверие за правителството в Румъния

Румънската опозиция инициира вот на недоверие днес срещу управляващото ляво правителство, което се оказва в уязвим момент, след като на...

"Ще имаме ново правителство от следващата седмица. Вотът на недоверие е в ход и аз ви казвам сериозно: подгответе се за управление!", каза Йоханис, цитиран от информационния портал Digi24.ro.

"Много го искам и го казвам публично, така че всички румънци да разберат: искам това предложение да мине и това неуспешно правителство да падне", каза президентът и добави, че след това някой ще трябва да управлява Румъния.

"Няма да е дълъг мандат, ще бъде правителство с кратък, почти преходен мандат", отбеляза той.

"Нуждаем се от правителство, което да организира перфектно президентските избори, да изгради и представи националния бюджет за следващата година, което е много трудно, тъй като настоящият финансов министър призна, че са допуснали грешки. Местните и парламентарни избори трябва да се организират и, за да бъдем много ясни, очаквам цялостно и ефективно участие и добросъвестност от НЛП през този преходен период", заяви той.

Пореден остър сблъсък между управляващите и президента в Румъния

Управляващите социалдемократи в Румъния за пореден път атакуваха президента Клаус Йоханис, този път на митинг в рамките на кампанията з...

Преди няколко дни опозицията внесе искане за недоверие срещу правителството на Румъния.

Лидерът на НЛП Людовик Орбан има най-големите шансове да бъде номиниран от президента Клаус Йоханис да ръководи новото правителство.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 19-20 октомври

Овен Много е вероятно да се почувствате неудовлетворени от връзката си. Емоциите ще се дължат на възникнал спор, но не правете генерални заключения....