Спасителната програма за Гърция - с пряка изгода и за България

8717
Спасителната програма за Гърция - с пряка изгода и за България
Снимка: Thinkstock

Третата спасителна програма, договорена между Гърция и международните кредитори, която обаче трябва да бъде одобрена както от гръцкия парламент, така и от парламентите на страните в еврозоната и най-вече Бундестага, ще донесе дивидент и на България.

Според определени оценки ако законът беше влязал в сила, българската икономика можеше да загуби до 1,5 млрд. лева, твърди Нова телевизия.

Собствениците на луксозни яхти в Гърция с данък "лукс" от 28 000 евро

Собствениците на луксозни яхти над 20 метра дължина в Гърция ще трябва да плащат годишен данък "лукс" в размер на 28 000 евро. Както от...

Още на 30 март 2015 година България изпрати писмо до европейския комисар по икономически и финансови въпроси Пиер Московиси с възражение срещу данъка. Според нормата всяка гръцка компания трябваше да бъде обложена с авансов данък от 26% върху стойността на сделките с компании от България, Ирландия и Кипър, като налогът ще се връща, ако фирмата докаже, че сделката не е фиктивна и е по пазарни цени.

В крайна сметка позициите на България и Гърция по въпроса бяха изслушани пред Брюксел, но така и не се стигна до съдебна фаза. Решението на ЕК по казуса трябва да излезе официално до няколко дни.

На 20 август Гърция трябва да плати дължимата сума към Европейската централна банка в размер на 3,2 милиарда евро. Тепърва обаче споразумението трябва да премине през одобрението на гръцкия парламент, като това трябва да стане до петък (14 август).

 

България защити жалбата си срещу гръцкия данък от 26%

В сградата на Европейската комисия в Брюксел се проведе изслушване по жалбата по чл. 259 от Договора за функционирането на ЕС (ДФЕС) ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com