Сравниха Тадич с мафиотските босове

3696
Сравниха Тадич с мафиотските босове

Борис Тадич загуби изборите и няма моралното право да бъде премиер на Сърбия, още повече като се има предвид по какъв начин ръководеше държавата.

Това каза един от най-близките сътрудници на убития премиер Зоран Джинджич Весна Пешич, която бе независим депутат в досегашния парламент на Сърбия - Скупщината. Пешич участва в кръгла маса на неправителствената организация "Политически форум" в Белград.

"Изборът на Тадич за премиер ще бъде истински срам и резил за страната. Той и като президент имаше цялата власт - Тадич бе премиер, прокурор, съдия - всичко", каза Пешич и добави: Ние сме единствената страна в света, която иска да се нарича демократична, а на загубилия изборите президент му се предлага още повече власт - да бъде премиер. Този пост той изпълняваше катастрофално.

Според Пешич по време на управлението на Демократическата партия на Борис Тадич "в Сърбия е извършена промяна на политическата философия, според която изборите са ненужни, защото предварително е ясно кой може и кой не може да ги спечели". Весна Пешич сравни политическите партии в Сърбия с престъпните кланове, а техните лидери с престъпни босове. А самият Тадич тя сравни с чикагския мафиотски бос от 20-те година на миналия век Ал Капоне.

Редактор: Георги Иванов

Тадич готов да стане премиер

Досегашният сръбски президент Борис Тадич прие да бъде номиниран за премиер на страната, предаде БГНЕС. "Готов съм да стана премиер, а...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани