Стачка на таксиметровите шофьори в Гърция

15438
Стачка на таксиметровите шофьори в Гърция
Снимка: Getty Images / Guliver

Стачка на таксиметровите шофьори се провежда в гръцката столица днес. Те искат оставката на правителството и заплашват, че ще протестират безсрочно, предаде Стандарт нюз.

Клиентелата на такситата в Гърция е намаляла до три пъти от началото на кризата, твърдят шофьорите. Те направиха и специални листовки, които да раздават на клиентите си и по този начин да ги информират каква е причината за стачката.

Ципрас се готви за предсрочни избори чрез блокада на избора за нов гръцки президент

Лидерът на най-голямата гръцка опозиционна партия СИРИЗА Алексис Ципрас потвърди, че неговата цел са предсрочните избори, а това ще с...

„Искаме оставката на премиера и неговото правителство, тъй като от есента на 2009 г. цялото правителство заблуждава гръцкия народ със своите обещания и те се оказаха недостойни за историческата роля, която им бе предоставена", се казва официалното становище на профсъюза, цитирано от РИА „Новости".

"Задушаващото данъкооблагане", бичът на дълговете и ограничаването на първичната помощ за застрахованите, произволът на туристическите компании, които при съдействие от правителството вземат цялата работа на такситата, са част от причините, които довеждат сектора до безнадеждното състояние, в което се намира в момента.

Няма да позволим на това правителство да превърне гърците в пакистанците на Европа, казват още от синдикатите.

Стачкуващите шофьори искат спешна среща с лидерите на опозиционните партии. Те са категорични, че не искат преговори с Министерството на транспорта и туризма.

Ускоряват работата по газовата връзка с Гърция

Правителството създаде междуведомствена работна група с председател вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева по проекта...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com