Съдът в Кипър отложи делото за фалита на "Олимпик"

1285
Съдът в Кипър отложи делото за фалита на "Олимпик"
Снимка: БГНЕС

Съдът в Кипър е отложил делото за обявяване в ликвидация на застрахователното дружество "Олимпик" за 17-и октомври.

Причината - според съда е нужна по-добра информираност на всички заинтересовани и потърпевши от фалита на застрахователната компания.

Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за "Олимпик" в парламента

Днес изтича срокът, в който Комисията за финансов надзор трябва да внесе в парламента доклад за дейността си спрямо застрахователното д...

Припомняме, че "Олимпик" обяви принудително ликвидация преди месец, като засегнатите български клиенти бяха около 200 хил. Това доведе до оставката на зам.-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн.

Съдията по делото е разпоредил днес до началото на октомври в Официалния вестник на Кипър и в един кипърски всекидневник да бъде публикуван искът за ликвидация на "Олимпик", който бе внесен от Службата за контрол на застрахователните компании към Министерството на финансите на Кипър на 10 август, за да могат повече хора да се запознаят с него. Ако след това възникнат възражения, те могат да бъдат предявени на заседанието на 17 октомври.

На заседанието е била представена и номинацията за постоянен ликвидатор на компанията. Предложението на най-големия кредитор – кипърския Гаранционен фонд, е за Павлос Накузи, сегашен временен ликвидатор. Срещу кандидатурата му не е имало възражения, тя се приема от Застрахователния надзор и се очаква той официално да бъде назначен от съда на следващото заседание.

Едва след като решението на съда за обявяване на "Олимпик" в ликвидация бъде обнародвано в Официалния вестник на Кипър, започват да текат сроковете за подаване на исковете от кредиторите, съобщава радиото.

Кипърската сметна палата предупредила за проблеми с "Олимпик" преди 3 г.

Нови разкрития около проблемите с компанията "Олимпик" бяха направени в Кипър. Тамошната Сметна палата е алармирала преди 3 години за п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com