X
 
 

Вучич не се плаши от срещата с Путин, съвестта му е чиста

1922 1
Вучич не се плаши от срещата с Путин, съвестта му е чиста
Снимка: Getty Images
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че не вижда никаква причина срещата му с руския президент Владимир Путин на 4 декември в Сочи да не премине добре и ако са нужни някакви разяснения, той не бяга от тях, предаде "Танюг".

"Ако трябва нещо да изясняваме, не бягам от това. Съвестта ми е чиста като сълза", каза Вучич, отговаряйки на журналистически въпрос какво очаква от срещата с Путин и дали ще говорят за шпионската афера в Сърбия.

Действа ли Сърбия като агресивен руски "троянски" кон на Балканите?

Сърбия от истинския "троянски кон" на Русия на Балканите се превръща в един много агресивен проводник на руските интереси в региона. То...

Вучич изтъкна, че е президент на Сърбия и от него се очаква да защитава интересите й, което ще прави винаги.

По-рано тази седмица Вучич нареди на военното разузнаване да разследва възможна шпионска афера във връзка с публикуван на 17 ноември в YouTube видеозапис, на който се предполага, че служител на руското разузнаване дава пари на представител на сръбските сили за сигурност.

Сръбският президент ще отиде в Сочи там с голяма и сериозна делегация, защото срещата с руския президент е много важна. Той добави, че смята Путин за голям приятел на Сърбия.

Вучич подчерта, че Русия може да се гордее с приятелството си със Сърбия, като припомни, че Сърбия е единствената страна, която не въведе санкции срещу Москва и в нито един международен форум не е гласувала против интересите на Русия.

Руският посланик в Сърбия: Шпионската афера е натиск върху Белград да се откаже от Москва

Руският посланик в Сърбия Александър Бокан Харченко заяви по повод аферата с шпионажа, че никакви "скандални истории" не могат да навре...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители