Вук Йеремич: Изборите в Сърбия през пролетта ще са фалшиви

3460
Вук Йеремич: Изборите в Сърбия през пролетта ще са фалшиви
Снимка: Getty Images / Guliver

Лидерът на Народна партия (НП) и председател на опозиционната  "Коалиция за Сърбия“(КС) Вук Йеремич заяви, че 2020 г. ще бъде от решаващо значение и ако опозицията продължи да бойкотира, изборите през следващата година вероятно ще се проведат два пъти, фалшиви през пролетта и реални през зимата, когато властта ще бъде свалена.

„В следващите няколко седмици ще има голям натиск да отменим решението ни да бойкотираме фалшивите пролетни избори. Ако не се поколебаем и останем твърди, ще се появят нови обстоятелства и ще стане ясно, че режимът вече няма легитимност. Вътрешната и външната ситуация ще бъдат такива, че няма да има алтернатива за провеждането на истински избори“, заяви Йеремич в Нови Сад по повод годишнината от основаването на градския комитет на партията.

Очертава ли се опозиционен бойкот на изборите в Сърбия?

Сръбската опозиционна Народна партия на Вук Йеремич ще бойкотира предстоящите парламентарни и местни избори в Сърбия, предаде БГНЕС, по...

Йеремич отбеляза, че скоро ще бъде обявено, че са изпълнени редица условия за честни избори, тъй като някои закони са приети, а и лидерите на опозицията може да започнат да получават покани в националната телевизия.

„ Тогава нашите партньори от ЕС, повечето от които имат добри намерения, все пак ще ни кажат да размислим да отидем пред урните, защото не можем да се борим извън институциите, ако искаме да изградим демократичен ред. Това ще бъде много внушаващо и няма да е лесно да се устои. Но в НП няма дилеми и със сигурност ще бойкотира изборите и съм убеден, че ще го направят и нашите партньори в КС“, каза Йеремич.

Той оцени, че през 2020 г. светът отново ще погледне към Западните Балкани, тъй като най-накрая ще дойде обещанието на сръбския президент Александър Вучич да разреши косовския въпрос, като позволи влизането на Прищина в ООН.

"Вучич няма да изпълни това, мужду другото и защото нещата в Косово се промениха", каза Йеремич и добави, че от гледна точка на международната общност стойността на Вучич ще бъде значително намалена, като по този начин ще се намали степента на толерирането им към диктатурата в Сърбия.“

За САЩ не е важно кой управлява Сърбия

За САЩ не е важно кой е на власт в Белград. Сърбия е поставена в периферията на американските интереси през последните две десетилетия ...

"Трябва да направим всичко възможно, за да предотвратим Вучич да признае Косово и да настояваме за бойкот на фалшиви избори, защото това е най-краткият и бърз начин да променим властта, която ще падне драстично в един миг", каза бившият шеф. на дипломацията на Сърбия и бивш председател на Общото събрание на ООН.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Възстановяването след наводненията в Гърция ще струва над 3 млрд. евро

Гърция забранява скъпи яйца и козунак за Великден

Историк от Белград обяви Рилския манастир за "пазител на сръбските духовност и история"

Мицкоски: Включването на българите в Конституцията е диктат

Вучич: Сърбия изпълни всички задължения по Брюкселското споразумение

Румъния се готви да придобие корейски 155-милиметрови гаубици K9

Взривиха кола в Атина (ВИДЕО)

Гърция ще развива ПВО, което да я защитава от дронове

Главчев обсъди с Курти разширяване на сътрудничеството на България с Косово

Дни преди изборите: Пендаровски се застъпи за конституционните промени в РСМ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com