Заради стената по границата с Унгария, Сърбия ще праща имигранти към България

6967
Заради стената по границата с Унгария, Сърбия ще праща имигранти към България
Снимка: Getty Images/Guliver

Имигрантите от Близкия Изток, които пристигат в Сърбия ще бъдат пренасочвани към България. Това каза сръбският министър на външните работи Ивица Дачич, предаде БГНЕС.

Сърбия няма да изгражда нито стени по границата с Македония, нито пък временни лагери. Но, поради изграждането на унгарската стена, бежанците от Близкия изток ще бъдат пренасочвани към България и Хърватия, уточни Дачич.

Будапеща изпраща няколко хиляди полицаи срещу бежанците

Унгарското правителство ще изпрати по границата със Сърбия няколко хиляди полицаи, за да спрат бежанския поток към страната, информира ...

Ако се стигне до по-дълъг престой на бежанците в Сърбия поради унгарската стена, ще става следното, по думите на Дачич: Ще потеглят към България и Хърватия. "Имигрантите знаят откъде да минат, за да достигнат желаната цел. В крайна сметка това означава, че на Сърбия няма да й се наложи изграждането на лагери за бежанци, защото след окончателното затваряне на границата с Унгария не очакваме увеличаване на броя на имигрантите", каза още Дачич, който бе дълги години дясната ръка на сръбския диктатор Слободан Милошевич и говорител на неговата партия.

От началото на годината, според официалните данни на властите в Белград, в Сърбия са влезли около 80 000 души. Днес преди обяд сръбският премиер Александър Вучич каза, че "всички бежанци са добре дошли в Сърбия". Той дори съобщи, че в "Белград ще бъде построен временен лагер за бежанци".

Кореспондентът на БГНЕС от Скопие уточнява, че само през последните два месеца в Република Македония от Гърция са влезли над 40 000 души. Всички те пристигат на границата с Македония организирано с автобуси.

Още през месец юни тази година Унгария реши да изгради стена по 175 километровата граница със Сърбия. Строителството трябва да приключи в края на този месец. В началото на месец септември унгарската полиция ще изпрати няколко хиляди полицаи по границата със Сърбия.

21 000 бежанци са влезли в Гърция за седмица

Близо 21 000 бежанци и имигранти са пристигнали в намиращата се в криза Гърция само за изминалата седмица – почти половината от ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com