Зоран Заев: Няма да спра с "информационните бомби"

7602
Зоран Заев: Няма да спра с "информационните бомби"
Снимка: БГНЕС

Разкритията за злоупотребите на управляващия режим на Никола Груевски ще продължат и през следващите дни. Това заяви лидерът на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев в интервю за изданието "Кирилица", предаде БГНЕС.

"Така наречените "бомби" - аудиозаписи с разговори на властимащите, които стават достояние на обществото благодарение на опозицията – ще продължат да избухват в понеделник (8 юни)", категоричен е Заев. С това си изявление той опроверга албанския коалиционен партньор на премиера Никола Груевски. По-рано лидерът на Демократичния съюз на интеграция /ДСИ/ Али Ахмети бе обявил, че няма да има "бомби" до насрочените за 10 юни разговори между политическите лидери в Брюксел.

Заев обеща, че разкритията ще продължат, но ще бъдат представени такива материали, които да не попречат на преговорите, които ще се състоят в сряда.

"Ще внимаваме, за да не бъдем обвинени, че проваляме преговорите. Ще представим на обществото записи, които разкриват различни престъпления във Футболния съюз на Македония и други граждански организации", каза лидерът на СДСМ.

Македония се намира в тежка политическа криза повече от четири месеца. Обществеността беше потресена от разкритията направени от опозицията. От тях става ясно, че правителството на Никола Груевски е оказвало натиск върху политици, журналисти, бизнесмени и др., установявайки в Македония един авторитарен режим.

САЩ натиснаха за продължаване на преговорите в Македония

Държавният департамент на САЩ подкрепя постигнатото на споразумение между македонските политически лидери с посредничеството на еврок...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com