"Левски" детронира Лукойл

10938
"Левски" детронира Лукойл

Левски наруши хегемонията и детронира Лукойл Академик. Сините направиха мача на живота си и победиха 11-кратния шампион с 81:69. Двубоят бе свирен от италиански рефери, чийто хонорар от по 500 евро ще плати  вече новият шампион.

Лукойл имаха слабо нападение и това позволи "сините" да натрупат актив още в началото на мача. Момчетата на Тити Папазов се развихриха и дадоха сериозна заявка за титлата, а по-късно я реализираха. В тима на "студентите" отново слабото място бе защитата, а не успяха да разбият и атаката на "Левски". Първото полувреме завърши с 19 т. аванс за "Левски" - 49:30. С отчаян поглед, на трибуните в Арена Самоков президентът на Лукойл Валентин Златев се надяваше на чудо във второто полувреме, но то не се случи.

Букмейкърите определят Лукойл за фаворит

Лукойл Академик е с по-големи шансове да спечели титлата в Националната баскетболна лига. Това сочат до момента залозите. Днес от 18 ча...

В третата четвъртина "студентите" започнаха доста по-амбициозно и показаха, че не отбор за пренебрегване. След серия от точни попадения – 8, на Уидън и Божидар Аврамов, Папазов взе почивка защото разликата се топеше. Лукойл намали до 52:67, но и стрелбата не им вървеше. "Сините" пък бяха спокойни с преднината си и продължаваха да атакуват и да запазват разликата. Лоша стрелба.

Четири минути преди края "Лукойл" намали на 62:74, но "сините" отново направиха стабилна разлика, която запазиха до края на мача.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com