Actualno.com пита Ел Маестро: Кога ЦСКА го потърси и как гледа на честите треньорски рокади в клуба?

3821
Actualno.com пита Ел Маестро: Кога ЦСКА го потърси и как гледа на честите треньорски рокади в клуба?
Снимка: Screenshot / facebook.com/cskasofiaofficial

Новият наставник на ЦСКА Нестор Ел Маестро даде първа пресконференция след завръщането си на стадион "Българска армия". Сърбинът говори на брифинга преди реванша срещу румънския Сепси от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. В четвъртък ЦСКА гостува на Сепси и ще опита да заличи пасива от два гола от първия мач.

Тъкмо загубата от Сепси в първата среща доведе до уволнението на Саша Илич. ЦСКА веднага намери решение, като покани Ел Маестро да го наследи на поста. Заради краткото време до мача със Сепси ЦСКА не успя да организира официално представяне на новия треньор. Клубът даде възможност на медиите да зададат по 2 въпроса към Ел Маестро и  Actualno.com се възползва, за да попита следното:

Въпросите на Actualno.com към Нестор Ел Маестро

  1. Кога ръководството на ЦСКА Ви потърси за първи път и имало ли е предварителни разговори с Вас на по-ранен етап (през миналия сезон и/или преди началото на новия сезон)?
  2. За 7 години в ЦСКА са извършени 16 треньорски рокади - какво е мнението Ви за честата смяна на треньори в клуба?

Защо са важни тези въпроси

Уволнението на Саша Илич след мача със Сепси бе изненадващо решение, което освен това бе взето и в неподходящ момент - при започнат сезон и няколко дена преди реванша. Важно е да се знае дали ръководството на ЦСКА е разговаряло с Ел Маестро да смени Илич преди началото на сезона или след загубата от Сепси. Вторият въпрос пък е по-скоро принципен - подкрепя ли Ел Маестро честите треньорски рокади в ЦСКА (16 на брой за 7 години). Отговорите - в следващите редове.

"Няма нужда да се търсят интриги, когато няма такива"

На първия въпрос - кога ръководството на ЦСКА го е потърсило, Ел Маестро започна шеговито: "Първият път бе 2018-а, нали?". Той визира първия си период при "червените", когато се задържа 8 месеца в клуба, преди да бъде сменен от Любослав Пенев. След това продължи с лаконичен отговор на въпроса: "Няма нужда да се търсят интриги, когато няма такива."

ЦСКА, Нестор Ел Маестро

Дани Ганчев се обадил на Ел Маестро след загубата от Сепси

След като му бе зададен и вторият въпрос, Ел Маестро се върна на първия въпрос, за да даде по-конкретен отговор: "Дани Ганчев ми се обади след мача в четвъртък (със Сепси), около полунощ беше. Без да размишлявам много, качих се на самолета и отлетях за София в петък сутрин. Защо? Защото ЦСКА е много голям клуб. За много треньори е голяма чест да бъдеш начело на ЦСКА. Чувствам, че имам недовършена работа тук. В ЦСКА се чувствам като у дома. Много обичам този велик клуб."

ЦСКА прави стъпки в правилната посока по отношение на треньорските рокади

Любопитното е, че сръбският специалист даде отговор на въпроса на добър български език. За отговора на втория въпрос обаче той предпочете да премине на английски език, тъй като все още е в процес на учене на българския. Ел Маестро смята, че честите треньорски смени са нещо нормално, особено на Балканите. И добави, че ЦСКА върви в правилна посока, тъй като Саша Илич е изкарал пълен сезон в клуба.

"Много клубове сменят често треньорите си. Това е част от нашата работа. Особено на Балканите - това е нещо нормално. Позитивното е, че нещата в ЦСКА се променят. Господин Илич започна и завърши цял един сезон, което е стъпка в правилната посока", коментира Нестор Ел Маестро на въпроса на Actualno.com, зададен предварително още във вторник преди обяд.

Въпросите на Actualno.com бяха и единствените от страна на медии, които нямат възможност да присъстват на пресконференцията в Румъния. След това брифингът продължи с въпроси от журналисти, присъстващи в залата. Цялата пресконференция на Ел Маестро можете да гледате във видеото, а частта с въпросите на нашата медия може да чуете от 4:45 мин. до 8:30 мин.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: ЦСКА се управлява като държавата - на ротационен принцип!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Мъри не спести нищо на Сираков: Кой каквото си е надробил в Левски, сега трябва да го сърба…

Левски договори бразилски ляв краен бранител

"Футболист на Футболистите": Ясни са номинациите за престижната анкета

ВАР-ът на Actualno: Хегемонията на Лудогорец, разделението в Левски и неяснотите в ЦСКА (ВИДЕО)

Лудогорец пръска милиони за трансфер на звезда от Първа лига

Определиха съдията за финала между Лудогорец и Ботев Пловдив за Купата на България

Лудогорец осъди хулигански прояви на фенове на ЦСКА и подкрепи предложение на Наско Сираков

Каранга е пътник, нападателят напуска ЦСКА

Лудогорец намери заместник на Пьотровски, преговаря с бразилски гранд за опитен халф

Сега дойде, а бърза да си ходи: Новата звезда на Берое напуска клуба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ