"Автомагистрали Черно море" ще довършва сектор А на "Герена"

16943
"Автомагистрали Черно море" ще довършва сектор А на "Герена"
Снимка: БГНЕС

След Гергьовден „Автомагистрали Черно море“ започват работа по довършването на стадиона на столичния футболен гранд Левски.

Шуменската компания поема щафетата от "Главболгарстрой". Тя ще довърши сектор „А“ на стадион "Георги Аспарухов", но няма да направи козирката. Амбицията е съоръжението да е готово най-късно до края на септември. Това съобщиха от фирмата пред Mediapool.

Драмата с реконструкцията на стадиона се точи от миналата година, когато беше съборен сектор "А".  Идеята беше "Газпром" да осигури финансирането при старт на проекта "Южен поток". Това обаче не се случи, а заради събитията в Украйна Брюксел дори се обяви срещу изграждането на тръбата.

Така поради липса на средства реконструкцията на стадиона бе замразена. В началото на април "Главболгарстрой" прекрати дейността на обекта, защото до тук е строил за собствена сметка. Обещанието на Левски е, че една от най-големите български компании, която е близка със всяка власт, ще си получи парите през 2015 г.

На същия принцип ще работят и наследниците им от "Автомагистрали Черно море". За свършената работа ще им бъде платено през 2015 г. Освен довършването на трибуната на сектор "А", шуменската фирма ще направи и закладните части, които са връзката между трибуната и козирката. "Автомагистрали Черно море" няма да прави козирката на съоръжението. Въпросът с козирката остава висящ. По думите на шефа на надзорния съвет на клуба Иво Тонев няма българска фирма, която да може да направи съоръжението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com