Боби Михайлов: Не е моя грешка, че не може да се класираме на голям форум

2369
Боби Михайлов: Не е моя грешка, че не може да се класираме на голям форум
Снимка: БГНЕС

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов днес навърша 60 години. По този повод бившият вратар даде обширно интервю за предаването „Арена спорт“ по БНТ. Той направи равносметка за своя професионален живот както като активен състезател, така и относно ръководните длъжности, които е заемал.

"60 години са много време. Със сигурност съм по-мъдър отпреди 10 години. Големите ни успехи в Левски - 3 купи през 1984 г., след това класирането за първия ми голям форум в Мексико. Класирането в САЩ, голът на Емо на "Парк де Пренс", дузпите срещу Мексико, елиминирането на Германия... Много неща има“, обясни бившият играч на Левски и националния отбор на България, който разкри и тънкостите на вратарската позиция в най-важните моменти.

Михайлов коментира успехите си като ръководител на БФС и заяви, че съюзът се развива успешно въпреки инфлацията и липсата на успехи на национално ниво. Освен това отчете грешките, които е допуснал, докато е заемал тази длъжносБорислав Михайлов

"От ул. Кърниградска, през ул. Иван Асен, та до базата в Бояна, се стига с много работа, с опит. С попиване от знанията на по-големи и опитни. Имал съм възможност да бъда четири години заместник на Иван Славков, година съм бил и зам. Министър на спорта. Аз съм си минал по пътя. За най-голям успех смятам изграждането на тази база (б.р. - Национална футболна база "Бояна"), без нито една стотинка държавна пара. Другото е ,че БФС е бил финансово стабилен. Всяка година сме имали по-голям бюджет, въпреки некласирането на националния отбор. Това може да направи един президент. Да осигури условия на всички за работа.

Има много компромиси, които сме правили през годините. Компромиси спрямо клубовете, които след време се обръщат срещу нас. Компромиси с намаляване наказанията заради фенове. Грешката не е моя, че не може да се класираме на голям форум. Всичко се прави до излизането на момчетата на терена. В една квалификация взехме 24 точки и не можахме да се класираме...“, отчете той.

Президентът на БФС каза, че е дал възможност на всички 22-ма от Световното в Америка да работят на различни нива във футбола. Определи позицията си като „втората най-ветровита в страната“, а себе си като „доста успял човек“, който не се сърди на никого за лошите думи по свой адрес. „Всяко нещо си има своя край. Имам мандат още три години. Надявам се да работим за хората, които ме избраха демократично за пети път. За 65-ата годишнина, дано съм жив и здрав, а тогава може да си говорим за лов и риболов", завърши интервюто си Борислав Михайлов, който получи поздравителен адрес и от Президента на България Румен Радев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

"Смятаха, че резултатите, които са постигнали в Ловеч, ще свършат работа и в ЦСКА"

Честито, „армейци“: 76 години ЦСКА (ВИДЕО)

ЦСКА предлага директорски пост на популярно име

Готви се голяма чистка в ЦСКА след края на сезона

Ето защо се провали трансферът на Динко Хоркаш в Левски

"Ние сме с най-тарикатския манталитет, а играчите не си дават зор" (ВИДЕО)

Вили Вуцов призова за бой със сопи и с тояги: Да не го пускат на стадиона (ВИДЕО)

Как Стойко Сакалиев стана любимец на Сектор „Г“ (ВИДЕО)

Вили Вуцов избухна: Касапницата идва от него, аман от лизачи и подлизурковци (ВИДЕО)

Трето поколение "армеец" поема властта в ЦСКА след напускането на Ганчеви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ