Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боримиров: Левски няма да дундурка юноши, които не искат да останат на „Герена“

02 април 2024, 13:03 часа • 1524 прочитания

Изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров взе отношение по темата със „замразяването“ на един от най-талантливите футболисти в академията на клуба – Стивън Жерард Гаоте. Както е известно, 16-годишният нападател отказа да подпише договор със „сините“ и мажоритарният собственик Наско Сираков му забрани да тренира с първия отбор, както и да играе за дублиращия тим и юношеските формации.

Даниел Боримиров сподели пред колегите от „Спортал“, че Левски няма да дундурка юноши, които нямат желание да останат на „Герена“, Директорът на „сините“ също така даде своята гледна точка около казуса със Стивън Жерард Гаоте и неговият договор с клуба. Босът на столичани допълни, че има път назад, но само, ако футболистът и представителите му направят първата крачка.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: ЦСКА започна най-важния си мач, ред е на Левски

„След като не искат да останат, няма какво да говорим“

Стивън Жерард Гаоте

„Още през ноември месец бяхме говорил с майката на Стивън и неговия мениджър, някакъв французин, какво предстои за него в Левски. Бяхме му казали, че ще бъде взет на подготовка и като се върнем от лагер ще му предложим професионален договор. Върнахме се в началото на февруари. Изчакахме достатъчно време, но те започнаха да увъртат и в крайна сметка казаха, че няма да подпишат договор“.

„Свободни са да правят каквото искат. Левски няма за какво да дундурка подобни юноши, които не искат да останат на “Герена”. Достатъчно бяхме търпеливи, като направихме и доста компромиси, като го пуснахме да ходи на проби в чуждестранни отбори. По какъв начин сме ги притискали? След като не искат да останат в Левски, няма какво да говорим. Път назад може да има, ако те направят крачка, ние сме предложили условията си”, заяви изпълнителният директор на Левски.

По-рано днес Стивън Жерард Гаоте заяви, че няма проблем с Левски, а с ръководството.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес