Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Замразеният от Сираков талант: Нямам проблем с Левски, а с ръководството!

02 април 2024, 12:27 часа • 3280 прочитания

Един от най-талантливите футболисти в академията на Левски Стивън Жерард Гаоте внесе яснота около напрежението между него и ръководството на клуба. Както е известно, мажоритарният собственик на „сините“ Наско Сираков „замрази“ 16-годишния нападател, след като той отказа да подпише договор със столичани.

Наско Сираков е забранил на Стивън Жерард Гаоте да тренира с първия отбор и да играе за дублиращия тим и юношеските формации на „сините“. Младият нападател сподели пред колегите от „Блиц“, че няма проблем с Левски, а с ръководството на клуба и допълни, че иска да продължи развитието си в чужбина.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: ЦСКА започна най-важния си мач, ред е на Левски

„Не съм обиден на Левски, това е моят клуб“

Стивън Жерард Гаоте

„Относно ситуацията около мен и клуба, в който съм израснал, и в който вече 11 години играя - искам да кажа следното: Винаги съм играл на макс за Левски! Горд съм, че съм играл за Левски. Имам страхотни моменти, бил съм и капитан на моята възраст. Ръководството постави условие към мен - ако не подпиша договор в рамките на няколко часа, да напусна академията - те ми спряха и тренировките“.

„Така са решили. Не съм обиден на Левски. Това е моят клуб и съм щастлив за тези 11 години. Имам предложения от клубове извън България, не мисля че е проблем, че искам да си продължа развитието в чужбина. Нямам проблем с Левски, имам проблем с ръководството!“, каза Стивън Жерард Гаоте, който е юношески национал на България.

По-рано днес стана ясно, че Левски се готви да се раздели с нападател през лятото.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес