Борисов обсъди българския футбол с президента на УЕФА

862
Борисов обсъди българския футбол с президента на УЕФА
Снимка: Министерски съвет

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на УЕФА Александър Чеферин.

В срещата участва и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Oсновен акцент в разговора бе задълбочаването на добрата комуникация с УЕФА и ФИФА в интерес на развитието на българския футбол, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

През януари ще стане ясно дали ЦСКА-София ще играе в Европа

През януари следващата година ще стане ясно дали ЦСКА-София ще играе в Европейските клубни турнири. Това е така, защото тогава стартира...

Те съобщават, че пред Чеферин са били представени спортните бази и стадионите, с които страната ни разполага, като бе подчертано, че правителството разглежда изграждането на спортна инфраструктура като предпоставка за развитие на детско-юношеския и на професионалния футбол. "Специално внимание беше обърнато на направените изкуствени терени за мини футбол, чрез които са създадени възможности за активни занимания на деца и младежи", пише още в съобщението до медиите.

Александър Чеферин благодари на премиера Борисов за помощта от страна на правителството при осигуряването на терен за изграждането на базата на БФС на територията на резиденция „Бояна“, която, по думите му, е уникално съоръжение в европейски мащаб. Той отправи покана към министър-председателя Бойко Борисов да бъде официален гост на финалната среща на Шампионската лига през май 2018 г.

На срещата присъстваха също директорът на отдел "Национални асоциации" на УЕФА Зоран Лакович, президентът и вицепрезидентите на БФС Борислав Михайлов, Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com