Футболната глезотия на Борисов ще вземе още държавни пари за стадиона си

1900
Футболната глезотия на Борисов ще вземе още държавни пари за стадиона си
Снимка: Нова ТВ

Отборът на премиера "Витоша" (Бистрица) ще получи 300 000 лв. финансиране от Министерството на младежта и спорта, за да довърши стадиона си. Това става ясно от програмата за утрешното заседание на Столичния общински съвет (СОС).

Съгласието на СОС е необходимо, за да може футболният отбор, известен като "Бистришките тигри", да кандидатства за финансиране пред ведомството на спортния министър Красен Кралев.

Бой на мача между Бистришките тигри и Марек (Дупница)

Истински екшън се разигра на мача от "Б" група между отборите на Витоша (Бистрица) и лидера Марек (Дупница). Агитките на двата отбора с...

Столична община е собственик на игрището, което отдаде под наем за срок от 10 години на "Витоша" (Бистрица) срещу 1200 лв. на месец. Това стана през септември 2013 г.

Искането до СОС, внесено от кмета на район "Панчарево" Димитър Сичанов, е за "финансово подпомагане за реализиране на проект за изграждане на „Открити трибуни за зрители, допълнително игрище и обслужваща сграда” във вилна зона "Бистрица - Манастира". Досега са инвестирани около 1 млн. лв., строителството започна миналата година, след като разрешението за строеж е издадено от предишния главен архитект на столицата Петър Диков.

Вносителят на доклада Димитър Сичанов аргументира подкрепата си за осигуряване на допълнителните средства с това, че стадионът е важен за район "Панчарево". На игрището спортуват и децата от района и близкото село Железница.

В момента "Бистришките тигри" са втора позиция в Югозападната "В" група със 73 точки и се борят да се върнат в професионалната "Б" група.

Полетът на "Бистришките тигри" отива при главния прокурор

„Възнамерявам да предоставя материалите за пътуването на отбора на "Бистришките тигри" с правителствения самолет на главния про...

Припомняме, че това не е първият строеж на трибуни с държавни пари. Точно преди година шампионът на България по футбол Лудогорец откри новопостроената трибуна "Моци", като на церемонията тогава участие взеха министър-председателят Бойко Борисов и министрите Лиляна Павлова и Владислав Горанов. За построяването ѝ бяха отпуснати 5 млн. лева с целева субсидия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com