Гаджев като Гонзо: За Левски е по-добре да не играе в Европа

6363
Гаджев като Гонзо: За Левски е по-добре да не играе в Европа
Снимка: БГНЕС

"Може би ще е по-добре, ако не играем в Европа, за да се изгради един силен отбор, какъвто Левски имаше преди известно време", заяви играчът на "сините" Владимир Гаджев.

"Ако играем в евротурнирите, не знам дали времето ще е достатъчно за новия треньор и за новия директор да направят необходимите промени, с което да се развие клубът в положителна насока. От друга страна, за 100-годишния юбилей да не играем в Европа... Срамът е голям, аз съм го казвал това и преди. Това, което ние направихме, може би ще остави черно петно в историята на тима. Може би ще е по-добре, ако не се играе в Европа, за да се изгради един силен отбор, какъвто Левски имаше преди известно време. За да може, когато се играе в Европа да има успехи, а не да падаме от незнайни отбори. За мен е по-добре да се изгради един силен отбор, а след това да се търсят успехи, както в България, така и в Европа", сподели Гаджев в пресклуб "България". Той коментира и предстоящото дерби с ЦСКА:

"Съжалявам, че няма да играя в този мач. Дори да не бях получил картон срещу Лудогорец, щях да получа такъв срещу Литекс поради много причини. Може би, повече от вас знаете за какво говоря. Така се е случило, но Левски е голям отбор и имаме доста футболисти. Който и да излезе на терена ще има за цел да победи и да зарадва нашите привърженици. Това е единственият шанс да направим нещо хубаво през този сезон. В момента не сме в онова състояние, в което бяхме преди време. Отвсякъде всеки се опитва да ни смачка, но това няма да стане", каза Гаджев, който отново коментира евентуален свой трансфер в чужбина: "Всички е възможно. Ще видим какво ще стане".

"Аз се стремя във всеки един ден да помагам на младите играчи. Убеден съм, че всеки един от тях знае срещу кого се изправя. Младите са наясно за важността на мача с ЦСКА. Сигурен съм, че те ще помогнат на отбора да спечели в понеделник. Всички виждате техните качества. Да, моментът е тежък за отбора ни, но това е шанс за младите да покажат на какво са способни и, че заслужават да играят за Левски. Юношите са бъдещето на българския футбол като цяло. Аз лично не съм мислил още от къде да гледам мача. Ще бъде отнякъде, където ще се радваме всички, надявам се. За мен в дербито не може да има фаворит. Няма как да се каже кой ще спечели. Нека да е този, който повече заслужава. Надявам се това да е нашият отбор, тъй като в последните мачове срещу ЦСКА не показахме много качества и добра игра и закономерно губехме", каза още националът.

"Съдията може да се справи. Нека да няма напрежение върху него. Аз се старая да не коментирам реферите. Предпочитам да не го правя. Пожелавам му лек мач и нека да свири това, което вижда на терена. На което е и място да сме, Левски винаги играе за победа. Ако спечелим всички мачове до края, може и да играем в Европа. Това минава през задължителни победи оттук до края. Няма да е лесно, но ще направим нужното да го постигнем и да дадем една малко радостта на феновете ни. За мен ще спечели този, който направи по-малко грешки. В последните дербита правим повече грешки и съответно губим. Сигурен съм, че както се казваше: играчите ще изядат тревата, за да спечелят този мач. Този, който отбележи първи гол, той ще спечели мача", категоричен е Гаджев.

"Много приказки не водят до нищо. На терена трябва да заслужим обичта и подкрепата на хората, да докажем, че имаме качества. Моят апел ще е към отбора ни, защото феновете ни винаги са ни подкрепяли, без значение къде се намира отборът. Длъжни сме да се отблагодарим на тези хора, които ни подкрепят, въпреки лошите резултати в последно време", добави Влади Гаджев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ