Голям мач днес за Мартин Петров

27420
Голям мач днес за Мартин Петров
Снимка: Getty Images / Guliver

Днес "Литекс" и ЦСКА се изправят един срещу друг в топ двубой от 22-ри кръг на А Група с начален час 16.30. Срещата ще е много емоционална обаче за Мартин Петров, който след 25 години се връща на терена в Ловеч.

На 29 ноември 1998 година врачанинът е титуляр за „армейците“ при най-голямата загуба на отбора в историята на клуба. Тимът на Димитър Пенев пада с 0:8 от "Литекс" в снега на Градския стадион. 19-годишният тогава Петров  изиграва предпоследния си мач с червената фланелка. Седмица по-късно той е титуляр за ЦСКА и при домакинската победа срещу "Миньор Перник" с 2:0, за която се отчита с голова асистенция. През зимната пауза Петров е продаден на швейцарския "Сервет Женева", а след това започва и шеметната му кариера в Западна Европа. Един от най-успешните ни футболисти в последните години играе последователно в немския "Волфсбург", испанския гранд "Атлетико Мадрид", английските "Манчестър Сити" и "Болтън", за да завърши засега престоя си в чужбина в барселонския "Еспаньол".

Мартин Петров: ЦСКА ще се стабилизира

Бившият играч на "Манчестър Сити" и "Атлетико Мадрид" бе награден за играч №1 на XIX кръг в "А" група, благодарение на двете му попаде...

Мартин Петров е и най-респектиращата фигура в състава на ЦСКА. Той ще се появи отново в Ловеч след близо 400 мача и 78 гола в най-силните първенства на планетата - английската Висша лига, испанската Ла Лига, немската Бундеслига, като стартът му бе от швейцарската Супер Лига.

Мартин е истинска легенда и е богатство да го гледаме по родните терени. Дори да напусне „Армията“ през зимата, той има сериозна заслуга за адреналина на „червените“ фенове, някои от които гледаха на живо мачовете на тима само заради Петров. А ако има някой, който има повод да си връща на "Литекс" в днешния двубой - това е именно Мартин.

 Треньорът на Литекс Златомир Загорчич призна, че се отнася с голям респект към днешния съперник на отбора му ЦСКА.

„ЦСКА е голям дразнител в българския футбол, голям отбор, но ние ще направим всичко възможно да победим. Най-важното ще е себераздаването на терена, индивидуалните качества на футболистите и тактиката, на която ще разчитаме. Отборите в България се познаваме много добре и ще е трудно да се изненадаме. Надявам се все пак да сме по-силни от противника", каза Загорчич, цитиран от football24.bg.

В пресата излязоха имената на акционерите в ЦСКА

Имената, които дълго време се криеха от ръководството на клуба, вече са на бял свят. 28 юридически и физически лица притежават общо 6....

"Литекс" са само на 1т. от лидера "Лудогорец" и ще се опитат директно да атакуват първата позиция, докато "армейците" също ще се борят за трите точки предвид факта, че при победа временно ще излязат на трета позиция в класирането на А Група.

Статистиката от 2005 г. насам сочи, че двата отбора са направили 5 ремита, "Литекс" има само 4 победи, докато ЦСКА е минала през тима от Ловеч цели 8 победи в общо 17 срещи в първенството за този период.

Погноза: 2

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ