Грешка на доктор в Англия: Стенли не е в ремисия, борбата продължава

9707
Грешка на доктор в Англия: Стенли не е в ремисия, борбата продължава

Ужасяваща грешка е допуснал Д-р Алистър Кембъл, който съобщи добрата новина, че Стилиян Петров вече е в ремисия от левкемията.

Оказа се, че диагнозата е объркана, а изказването е било прибързано и невярно. Това разкри самият председател на благотворителна фондация за борба с левкемията, като се извини за разпространената грешна информация.

Стенли: Ще успея, най-трудното мина

Капитанът на българския национален отбор и Астън Вила Стилиян Петров не скри радостта си от вниманието, което получи вчера от фенове и ...

"Извинявам се. Дадох невярно информация за състоянието на Стилиян Петров. Лечението върви добре, но все още не е стигнало до ремисия", уточни се Кембъл, цитиран от football24.bg.

Въпреки лошата вест все пак се смята, че капитанът на националния отбор на България е на прага на първа голяма победа срещу левкемията.

В четвъртък се чака резултат от проба, която трябва да потвърди състоянието му след химиотерапията, преминала в лондонска клиника.

Самият Стилиян разкри, че му предстои нова доза химиотерапии през август.

Припомняме, че в неделя футболният свят, всички фенове, близки и приятели на Стенли в България приеха с усмивка добрата новина, че капитанът на националния отбор е победил рака.

Жест на "Астън Вила" разплака Стилиян (Видео)

Стилиян Петров се видя със съотборниците си от "Астън Вила" навръх 33-ия си рожден ден. Капитанът получи специална торта от отбора, д...

Футболният свят бе шокиран през март от новината за болестта на Стенли. Оттогава българинът преминава химиотерапия като лечение.

Преди 2 седмици той отбеляза 33-ия си рожден ден с посещение на съотборниците си от Вила в първия ден от предсезонната подготовка.

"Ремисията му е фантастична първа стъпка към, надяваме се, пълното му възстановяване", сподели тогава професор Крис Брънс, директор на отдела по изследвания във въпросното благотворително дружество.

Стенли, който остава капитан на Вила, независимо от липсата си на терена, заяви преди две седмици, че най-трудното вече е минало.

"Силен характер съм още от старта на кариерата ми. Няма да спра да се боря. Винаги съм бил боец и ще продължа да се боря. Винаги съм вярвал, че трябва да си търпелив и да вярваш в нещата, а аз вярвам, че ще подобря състоянието си. Знам, че ми предстоят още няколко месеца химиотерапия и трябва да премина през тях, но мисля, че най-трудното вече мина и отсега нататък трябва просто да чакам положителен резултат", каза тогава Петров.

Стилиян победи рака

Капитанът на националния отбор на България Стилиян Петров печели битката с рака, разкри шотландският вестник "Дейли Рекърд". 33-годишн...

Редактор: Иво Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com