Любимците на цяла Хърватия излизат на терена за "50 години номер 8"

12983
Любимците на цяла Хърватия излизат на терена за "50 години номер 8"

На 20 май догодина публиката на стадион „Васил Левски“ ще има възможността да види на живо и две от най-великите футболни звезди за всички времена Давор Шукер и Звонимир Бобан. Гениалните хърватски остриета ще излязат на зеления терен заедно с куп други световни имена, които ще дойдат у нас специално за 50-годишнината на Стоичков. Звездният мач несъмнено се очертава като най-голямото спортно събитие за 2016-та.

Ако за България името Христо Стоичков се свързва с всички футболни успехи, отличия и трофеи, то за Хърватия е именно това на Давор Шукер. И двете легенди с отборите си имат бронзови медали на световно първенство, и двамата са носители на „Златната обувка“ за голмайстор на мондиал и двамата са играли за испански грандове - единият за „Барселона“, другият за „Реал Мадрид“.

Шукер е икона на една цяла нация. Той е един от най-феноменалните нападатели, които футболният свят познава. Кариерата му започва от „Осиек“, минава през „Динамо“ (Загреб), „Севиля“, където е съотборник с Марадона, следват „Реал Мадрид“, „Арсенал“, „Уест Хем“ и „Мюнхен 1860“. Хърватската легенда е световен шампион за юноши с Югославия. Европейски вицешампион с „плавите“, европейски първенец с „Реал“, шампион на Испания с „кралете“, 6-кратен футболист №1 на Хърватия, както и един от стоте най-добри футболисти в историята на футбола. Днес Давор Шукер е Президент на Хърватската футболна федерация.

Неговият съотборник и бивш капитан на хърватския тим – легендата Звонимир Бобан е бронзов медалист от световното първенство във Франция 1998-а, както и световен шампион до 20 г. с отбора на Югославия през 1987 г. Легендарният халф на Милан започва професионалната си кариера в „Динамо“ (Загреб). През 1991 г. подписва договор с "росонерите", като веднага е даден под наем за един сезон на Бари. За 9 години в Милан Зоро става 4 пъти шампион на Италия, а през 1994 г. печели Шампионската лига. Последният сезон от неговата кариера на футболист е за испанския тим „Селта Виго“.

Обявените футболни легенди до момента, които ще участват в сблъсъка на титаните на 20 май, са:

Христо Стоичков

Диего Армандо Марадона

Карлос Валдерама

Джика Хаджи

Джика Попеску

Хорхе Кампос

Хосе Луис Чилаверт

Даниеле Масаро

Иван Саморано

Джанфранко Дзола

Антонио Бенариво

Наско Сираков

Йордан Лечков

Любослав Пенев

Христо Стоичков: „8-ият участник в юбилея е българската публика!“

За никого не е тайна, че числото „8“ има особена сантиментална стойност за Христо Стоичков. „Осмицата“ е знаков...

Давор Шукер

Звонимир Бобан

Събитието „50 години номер 8“ е на 20 май 2016 г. на Национален стадион „Васил Левски“. Начало 20:00 часа. Билети за звездния футболен мач търсете в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 18,88 лв. до 88,88 лв.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ