Лудогорец поскъпна с 6 милиона евро

34946
Лудогорец поскъпна с 6 милиона евро
Снимка: БГНЕС

Шампионският състав на Стойчо Стоев пише история с настоящото си участие в Лига Европа. Единственият ни представител в турнирите стигна на 1/16-финалите и вече гледа към следващия етап, който минава през нов силен мач утре на стадион "Васил Левски". Вече стана пословично израстването на състава през настоящата кампания, пише "7 дни спорт". Стойчо Стоев и неговите момчета се преобразиха с мачовете си в Лига Европа. Освен всичко това обаче трябва да отчетем, че и цената им се вдигна неимоверно.

7 месеца минаха от началото на големите победи на Лудогорец първо в квалификациите на Шампионската лига и сега в Лига Европа. За този период освен повишаването на коефициента и големите пари от наградния фонд разградчани направиха нещо много важно - вдигнаха цената на собствените си футболисти. Цифрите сочат, че Лудогорец вече е по-скъп отбор точно с 6 млн. евро.

Феновете на двата ни футболни гранда подкрепят Лудогорец в европейския му поход

Големият интерес към двубоя в Лига Европа между Лудогорец и Лацио в четвъртък продължава да расте. Фенове от цялата страна си закупува...

През август сборната цена на шампионите беше точно 21,75 млн. евро. Толкова струваха всички футболисти, които и в момента са в състава за Лига Европа. За справка - в момента цената на разградчани е почти 28 млн. евро (б.р., само на тези, които са картотекирани за евротурнирите), или с 6 милиона отгоре.

Най-сериозно впечатление прави прогресът на вратаря Владислав Стоянов. Стражът на шампионите прави невероятни мачове и спокойно можем да кажем, че се намира във формата на живота си. Преди започването на мачовете Стоянов струваше 800 хил. евро. В момента според авторитетния портал transfermarkt. de цената му гони 2 млн. евро. Стоянов е с огромна заслуга за силното представяне на отбора, след като хвана дузпи срещу Лацио и Слован Братислава, а освен това се отличи с блестящи намеси в почти всички останали мачове.

В състава на Стойчо Стоев има двама футболисти, чиято цена не е мръднала нито с евро. Това са бразилците Марселиньо и Жуниор Кайсара. Атакуващият халф и десният бек на шампионите държат много високо ниво през цялата кампания. Първият струва съответно 3 млн. евро, а вторият е с 500 хил. евро по-малко. Единственият от основните футболисти на Стойчо Стоев, който е свалил цената си, е Йордан Минев. Универсалният боец преди струваше 700 хил. евро, а в момента е оценен с 50 хил. евро по-малко. Това обаче не се дължи на слаби мачове или спад във формата на национала, а по-скоро на това, че наскоро навърши 33 години.

Разградчани сами си направиха огромна услуга, от която тепърва ще извличат дивиденти. Защото, когато си запазил 7 сухи мрежи в Европа и си направил блестящи мачове, ще имаш претенции, че можеш да продадеш националния вратар за над 1 млн. евро. За бизнесмен като Кирил Домусчиев това ще бъде една причина и сериозна основа, над която да гради в бъдеще. От Разград вече сложиха наченки на успешен бизнес проект.

Напрегната е обстановката в лагера на Лацио

Според треньора на Лудогорец Стойчо Стоев нервите в редиците на „римските орли“ са достигнали връхна точка. Освен здравия ш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com