Лудогорец смаза Динамо Загреб

38258
Лудогорец смаза Динамо Загреб

3:0 – българският шампион „Лудогорец” продължава с перфектното си представяне в Лига Европа и записа втора чиста победа в група B на турнира и е начело в групата с 6 точки от два мача.

Първото полувреме премина при много добре за българите – с точна и мъдра игра „Лудогорец” взе аванс от два чисти гола. Първо в 12-тата минута Жуниор Кишада откри резултата след корнер и удар с глава, като в ситуацията защитниците на „Динамо” направиха сериозна грешка, позволявайки на по-ниските играчи на разградчани да им вземат две единоборства с глава в наказателното поле. Второто попадение дойде след още по-груба грешка на гостите – вратарят им Оливер Зеленика изчисти топката право в краката на Върджил Мисиджан и той с удар от дистанция в празната врата, който първо рикошира в горната греда, вкара втори гол. Гостите имаха две добри положение, но Владислав Стоянов и двата пъти се намеси отлично.

Второто полувреме започна с опасно положение пред Стоянов, но вратарят отново показа класа, а след това мачът навлезе в лежерно темпо – „Лудогорец” не поемаше рискове, а „Динамо” не успяваше да осъществи масиран натиск.

В 60-тата минута всичко свърши – „Динамо” отново сбърка така, както и детски отбор не го прави, след като Султани изчисти топката в гърба на Симунич, кълбото отиде право в Светослав Дяков и той сам срещу вратаря вкара с удар по диагонала – 3:0. Три минути по-късно поредна грешка на хърватите даде шанс на Фабио Ешпиньо да стреля от осем-девет метра, но той не уцели вратата. „Динамо” опита да вкара поне почетно попадение, но стигна само до един точен удар, който обаче не се превърна в гол, тъй като имаше засада и тя беше правилно отсъдена.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ