Майсторски голове, нова суха мрежа и 2:0 за ЦСКА срещу Литекс

18099
Майсторски голове, нова суха мрежа и 2:0 за ЦСКА срещу Литекс
Снимка: БГНЕС

ЦСКА победи Литекс с 2:0 в битката за второто място в "А" група. На "Българска армия" продължиха впечатляващия си рекорд и отново не допуснаха гол, като единствен Лудогорец е вкарвал на негостоприемния стадион през сезона. Днес за ЦСКА се разписаха Венцислав Василев и Омар Косоко с красиви попадения. ЦСКА вече има 70 точки, Литекс е трети с 66. Лидер е Лудогорец със 75 и само победа го дели от титлата.

Двубоят можеше да придобие съвсем друг развой, ако Момчил Цветанов бе реализирал в 12-ата минута. Той бе изведен с чудесен пас от Симеон Славчев, но останал сам срещу М'Боли стреля встрани от вратата. ЦСКА се възползва от пропуска и поведе в 14-ата минута. "Червените" изпълниха бързо фаул отляво по нападението и топката стигна до непокрития Венци Василев, който откри резултата. Попадението падна след недопустима грешка на отбраната на Литекс.

В 22-ата минута ЦСКА пропусна да вкара втори гол. Омар Косоко бе изведен сам срещу Пиргов, но вратарят спаси. Колегата му М'Боли обаче не можеше да се похвали с подобни намеси. Негова груба грешка даде възможност на Том да отбележи в опразнената врата, но бразилецът не я уцели от около 30 метра.

С нова подобна грешка на М'Боли започна второто полувреме. И отново Том направи страхотен пропуск, като от по-близка дистанция този път уцели гредата. В 61-вата минута ЦСКА реши мача след страхотно изпълнение. Резервата Тони Силва подаде към Косоко, той технично финтира Илия Миланов и много красиво копна топката покрай Пиргов за 2:0.

Литекс се предаде след този гол. Безпомощността на "оранжевите" се претвори в червен картон на изнервения Том в 75-ата минута, който фаулира грубо Венцислав Василев. До края си струва да се отбележи влизането в игра на Мартин Петров, който веднага отправи три хубави удара, спасени от Пиргов. Около 3000 на "Българска армия" скандираха имената на Петров, Валентин Илиев и Стойчо Младенов явно доволни от изминаващия сезон и второто място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ