Пловдив срещу София – кой град е по-добър на футбол?

23502
Пловдив срещу София – кой град е по-добър на футбол?
Снимка: БГНЕС

Спортната събота определено заслужава внимание, защото големите футболни дербита ни заливат – както в България, така и в Европа. Разбира се, за всеки български запалянко вътрешното ни първенство все пак остава на първо място, главно заради това, че си е наше, не толкова заради „извънземния” футбол, който предлага. Нека да видим кои са двубоите, които приковават вниманието на Футболна България.

Левски – Ботев Пловдив, 15:15 часа

Чуждите звезди на Ботев обичат нощния живот в Пловдив

Звездите на "Ботев Пловдив" Ромарио Кортзорг, Абел Анисе и Луис Педро се оказаха магьосници не само на терена, но и в казината, пише f...


След тежкия шамар във Вечното дерби сините излизат отново срещу тежък съперник – летящите високо канарчета, които имат амбиции за шампионска титла. След крушението с 0:3 срещу ЦСКА собственикът на „Левски” Тодор Батков се закани, че синият отбор почва да залага на юноши. И изглежда за дербито с „Ботев” като титуляр ще започне Антонио Вутов, който единствен получи похвали за представянето си срещу ЦСКА. По-интересното обаче е, че и халфът Борислав Цонев може да се появи до Владимир Гаджев и по този начин скъпата покупка Кевин Бру ще остане зад борда. Очаква се в атака за „Левски” да започнат Цветан Генков, подпомаган активно от Гари Родригес. По думите на старши треньора на „Левски” Антони Здравков Ларсен Туре и Кевин Бру няма да вземат участие защото са контузени. Димитър Везалов също отпада от групата заради контузия.

При състава на „Ботев” най-голямата въпросителна е контузеният от дълго време Иван Цветков. Той вече тренира с отбора, но треньорът на „канарчетата” Станимир Стоилов заяви, че няма да се избързва с включването му. Иван може да играе 10 минути в момента, а ние искаме той да е готов за пълен мач, подчерта Мъри.

Канарчетата са корав съперник, но като гост са уязвими – показателно е, че нямат победа в гостуване вече четири мача, макар че всичките бяха срещу трудни съперници – ЦСКА, „Берое”, „Лудогорец” и възраждащия се „Локомотив София”. „Левски” пък като домакин има само една победа в последните си пет мача – срещу разпадащия се „Нефтохимик”.

От гледна точка на статистиката „Левски” има тотално превъзходство в този сблъсък – 63 победи за сините за първенство срещу 35 за „Ботев” и 18 равенства. Всъщност „Ботев” не е печелил срещу „Левски”  като гост от 1997 година – тогава пловдивчани бият с 1:0 на „Герена”. Сега „Ботев” има две поредни победи в последните два мача с „Левски”, като и двата бяха в Пловдив – 2:0 и 2:1.

Коледен подарък за всички фенове на Вечното дерби

Вече е ясно кога двата тима ще се срещнат в реванша от осминафиналите за Купата на България, като това ще стане на 19-ти декември, пише...

Прогноза: Х

Локомотив Пловдив – ЦСКА, 18:00 часа


Учудващо или не, но и двата отбора влизат във втората част на редовния сезон съвсем близо до първото място. ЦСКА е само на 2 точки от върха, на трето място, докато „Локомотив” е на 3 – на четвърто място.

Преди мача за пръв път от доста време нещата в червения лагер изглеждат сравнително добре – повече спокойствие след убедителната победа над „Левски”. Друга добра новина е, че Мартин Петров се връща в родния си клуб. Лъжичката катран в кацата с мед обаче е решението на Стойчо Младенов да не включи в групата за мача младия талант Григор Долапчиев. Това предизвика коментари, тъй като Долапчиев не е контузен. На облекчен режим преди мача тренираха Емил Гъргоров, Валентин Илиев и Апостол Попов.

Тодор Батков: Спирам парите за първия отбор

Изключително емоционално изказване направи собственикът на "Левски" Тодор Батков след крайно неприятната загуба от вечния враг ЦСКА. В...

При „Локомотив” добрата новина е, че нападателят Методи Стойнев се завърна в отбора. Здравко Лазаров обаче тренира на облекчен режим, а Пламен Крачунов, който дойде точно от ЦСКА, със сигурност пропуска срещата. Същото се отнася и за Костас Казнаферис.

Двата отбора са играли общо 107 срещи на ниво А група, като в тях ЦСКА има 64 победи, 25 мача са завършили наравно, а Локо има само 18 победи. Факт е и че „смърфовете” печелят за последно преди две години – на „Лаута” с 4:1.

И двата отбора влизат в срещата с добър актив от последните мачове – Локо е с пет от пет домакински победи в последните си пет мача, а ЦСКА има три поредни победи като гост.

Прогноза: Х2

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com