Представители на УЕФА посетиха Созопол

11157
Представители на УЕФА посетиха Созопол

Представители на УЕФА посетиха Созопол, съобщава "Фокус". Впечатлени от обновения стадион „Арена Созопол” и перфектната организация по време на 12-то Европейско първенство по футбол за 17-годишни, представители на УЕФА посетиха града и се срещнаха с кмета на община Созопол Панайот Рейзи.

По време на работното среща в кабинета на кмета гостите споделиха впечатленията си и дадоха висока оценка на общината за спортното съоръжение. Марк Батта /Франция/, Йозеф Марко/Словения/,Уно Тутк/Естония/, Дейвид Нокно и Стефан Орманджиев се обединиха около мнението, че условията, които предлага града за европейски футбол са сериозна заявка за предстоящото Европейско първенство до 21 години.

ЦСКА с последен срок пред УЕФА за лиценз

Днес е крайният срок, в който БФС трябва да изпрати до УЕФА необходимите документи за лицензирането на ЦСКА.  Най-голяма сума клу...

Кметът Панайот Рейзи заяви че развитието на спорта, както и развитието на спортния туризъм са сред основните му приоритети и той ще продължи и през следващата година да работи за утвръждаването на Созопол като спортен център от европейски ниво. „Предвидил съм да бъдат изградени още две футболни игрища на територията на общината”, заяви кметът.

Гостите се интересуваха и от възможностите на хотелската база, както и от историята на града. В края на разговора Марк Батта заяви ,че в тяхно лице Созопол ще има посланици в цяла Европа, които да разказват и популяризират града като спортен център и прекрасно място за ваканция.

Във възможностите на града като туристическа дестинация, представителите на УЕФА и група съдии от Европейското първенство се убедиха по време на разходка в Созопол и по време на посещенията им в няколко емблематични места в града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ