С дебютен гол ЦСКА взе „червеното“ дерби с ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

1710
С дебютен гол ЦСКА взе „червеното“ дерби с ЦСКА 1948 (ВИДЕО)
Снимка: cska.bg

ЦСКА взе „червеното“ дерби, след като победи ЦСКА 1948 с минималното 1:0 в мач от 23-ия кръг на родното първенство. Единственото попадение в срещата падна в средата на второто полувреме и бе дело на Тобиас Хайнц. Това бе дебютен гол за норвежеца с екипа на „армейците“, след като премина в тима през зимата. Двайсетина минути преди края на редовното време пък ЦСКА 1948 реализира попадение, но то не бе зачетено заради игра с ръка на Евгений Сердюк.

Феновете на ЦСКА пък изгледаха мача от възвишение в близост до стадион „Витоша“ в Бистрица. Привържениците на гостите не бяха никак доволни, че двубоят се играе на това съоръжение, а не на Националния стадион „Васил Левски“ и отказаха да влязат на трибуните в знак на протест.

ЦСКА 1948 започна по-активно срещата, като още във втората минута тимът можеше да излезе напред в резултата. Ивайло Чочев изведе отлично Ангел Бастунов сам срещу Густаво Бусато. Бразилецът обаче успя да излезе напред и да блокира удара на нападателя, като по този начин спаси тима си от гол. Малко по-късно Елитон стреля с глава, но над напречната греда.

В 21-ата минута ЦСКА отговори. След силен удар по земя на Тибо Вион от фаул, Даниел Наумов трябваше да се намеси. Няколко минути преди края на редовното време на първата част Марселино Кареасо стреля, но много слабо и не затрудни стража на домакините. В ответната атака Георги Русев опита да отбележи, но ударът му мина далеч от вратата.

След почивката двата тима опитаха да изненадат съперника си, но безуспешно. В 66-ата минута ЦСКА най-накрая поведе. Назон получи топката в центъра и изведе Тобиас Хайнц зад гърба на отбраната. Норвежецът финтира Ангел Лясков, а след това с удар по земята матира Даниел Наумов.

В 72-ата минута домакините от ЦСКА 1948 изравниха. След дълго подаване на Джонатан Ферейра Евгений Сердюк овладя и по земя преодоля Густаво Бусато. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което Георги Кабаков отмени попадението заради игра с ръка на нападателя на домакините. До края на мача двата тима не успяха да отбележат повече попадения и в крайна сметка ЦСКА се поздрави с успеха.

🔥

Posted by CSKA Sofia FC on Sunday, March 12, 2023

След победата си ЦСКА събра 57 точки и продължава да е на четири пред Лудогорец. По-рано днес „орлите“ направиха обрат срещу Черно море. ЦСКА 1948 пък са на трета позиция във временното класиране с 45.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Кандидатите за нови собственици на Пирин обещаха 6-7 млн. бюджет

Стамен Белчев прекроява защитата на ЦСКА за дербито с Левски

Густаво Бусато: Дербито с Левски е различен мач

Скорошен шампион на Франция пожела най-скъпия футболист на Левски

ЦСКА разкарва герой от новата история на "червените"

Георги Иванов се срещна с президента на УЕФА Александър Чеферин

Десподов спаси ПАОК от резил, но титлата е "мисия невъзможна"

Дерменджиев: Да не си кривим душата, искаме дубъл (ВИДЕО)

Лудогорец разби Хебър и гледа смело към финала за Купата на България (ВИДЕО)

Ботев Пловдив урежда нов защитник за реванша с ЦСКА за Купата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com