В дебюта на Петев: С хеттрик на Десподов Лудогорец обърна Черно море (ВИДЕО)

1084
В дебюта на Петев: С хеттрик на Десподов Лудогорец обърна Черно море (ВИДЕО)
Снимка: ludogorets.com

Лудогорец победи трудно Черно море с 3:2 в мач от 23-ия кръг на родното първенство. Разградчани направиха пълен обрат в срещата, след като на два пъти изоставаха в резултата. В герой за шампионите се превърна Кирил Десподов, който реализира хеттрик във вратата на варненци. За гостите точен бе Исмаил Иса, който се разписа на два пъти. По този начин Лудогорец сложи край на негативната серия, в която се намираше – равенство с Левски и загуба от Пирин Благоевград. Двубоят пък бе повторен дебют за Ивайло Петев начело на „орлите“.

Черно море поведе в резултата още в 8-ата минута. Алекс Фернандес изведе отлично Исмаил Иса на добра позиция и той със силен ударя прати топката в мрежата на Серджио Падт. Малко по-късно Лудогорец можеше да изравни, но изстрелът от разстояние на Тодор Неделев срещна напречната греда.

В 19-ата минута домакините най-накрая стигнаха до гол. Игор Тиаго продължи по отличен начин топката към Кирил Десподов, който се освободи от бранител на Черно море и навлезе в наказателното поле. Крилото стреля по диагонала и не остави никакви шансове на стража на гостите Иван Дюлгеров.

Лудогорец продължи да натиска и създаде няколко добри положения, но така и не успяваше да реализира попадение. За сметка на това варненци се разписаха за втори път. Алекс Фернандес отново намери по отличен начин Исмаил Иса. Нападателят отигра ситуацията с едно докосване и отбеляза втория си гол в мача.

В началото на второто полувреме Лудогорец бе доста по-активен, но отново не успя да преодолее съпротивата на Черно море и Иван Дюлгеров. Четвърт час преди края на редовното време разградчани изравниха. Васил Панайотов настъпи Спас Делев на границата на наказателното поле и съдията Георги Гинчев посочи бялата точка, след което показа втори жълт картон, и респективно червен, на халфа.

Зад топката застана Кирил Десподов, който не сгреши и отбеляза за 2:2. В първата минута на даденото от съдията продължение Лудогорец направи пълен обрат. Десподов стреля много коварно от фаул в близкия ъгъл, като топката заблуди резервния страж на Черно море Георги Георгиев и влетя в мрежата му. По този начин Лудогорец се поздрави с успеха.

След победата разградчани събраха 53 точки и са само на една от лидера ЦСКА. „Червените“ обаче са с мач по-малко преди гостуването им на ЦСКА 1948 по-късно днес. Черно море пък остават на седма позиция с 36 точки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

"Против съм, но...": Георги Иванов каза какво ще стане, ако пак има инциденти на Вечното дерби

100 години Етър: Български легенди сътвориха празник с 8-голово зрелище (ВИДЕО)

Собственикът на Локомотив Пловдив скочи на избягал от клуба

Легенда на Локомотив Пд: Лудогорец заслужено ще е шампион, Ботев ще е на финал за Купата

Стойчо Младенов каза кой ще спечели Вечното дерби между ЦСКА и Левски и пожела успех на Гонзо

Локомотив Пловдив освободи трансферна цел на ЦСКА

Левски не може да вземе „Герена“ на концесия, но има други варианти за ползване

Левски публикува финансовия отчет за 2023 г. - "сините" са на печалба, но нарушават Търговския закон

Ботев Пловдив с молба до БФС преди реванша за Купата с ЦСКА

Кандидатите за нови собственици на Пирин обещаха 6-7 млн. бюджет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com