Седем гола и четири червени картона в мача межди Локо Пд и Литекс

23751
Седем гола и четири червени картона в мача межди Локо Пд и Литекс
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Литекс" постигна победа с 5:2 при гостуването си на "Локомотив Пловдив" в първи мач от 23-ия кръг на "А" група и поведе с три точки на върха на класирането в шампионата пред "Лудогорец", предаде БГНЕС. Шампионите обаче имат два мача по-малко.

Двата тима бяха сериозно затруднени от скандалното състояние на терена на стадиона в парк "Лаута", който приличаше на картофена нива, но въпреки това успяха да направят зрелищен мач. Ловчанлии поведоха с 2:0 до 27-та минута след попадения на Джордан и Момчил Цветанов, като вторият гол стана след безумна грешка на Йордан Господинов, който препъна Тунчев и му попречи да спре младия футболист на "Литекс". Крис Гади върна домакините в мача малко преди почивката. В 46-та минута Александър Тунчев направи 2:2 след асистенция на Здравко Лазаров, но само три минути по-късно Йордан Тодоров получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко, което се оказа решаващо за развоя на срещата.

Възпитаниците на Златомир Загорчич се възползваха от численото си преимущество и отново поведоха в 56-та минута чрез Джордан. Малко след това Александър Цветков също получи втори жълт картон и двата тима останаха с равен брой играчи. В 78-та минута Джордан оформи своя хеттрик, след като не сбърка от дузпа, а четири минути преди края на редовното време Костадин Марков от "Локомотив" получи директен червен картон, след като наплю Пламен Гълъбов. В продължението на двубоя юношата на "оранжевите" Георги Минчев оформи крайното 5:2. Остана време Гълъбов да си изкара втори жълт картон след необмислен фаул.

С този успех "Литекс" поведе с три точки на първото място в класирането, докато Локомотив остава на трета позиция с 41 точки.

Приключи гласуването за Футболист на годината 2013

147 журналисти от 57 медии участваха в анкетата, а победителите ще станат ясни на официалната церемония на 19 декември. Те определиха ...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ