Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шампион с ЦСКА и Локомотив Пловдив наследи Гонзо в БФС

02 април 2024, 17:06 часа • 2436 прочитания

Шампионът на България с ЦСКА и Локомотив Пловдив Кирил Котев наследи Георги Иванов в Българския футболен съюз. Бившият защитник бе обявен днес за новия технически директор на централата. Той ще отговаря за всички национални отбори, работата на треньорската школа към организацията, както и за развитието на детско-юношеския и женския футбол у нас.

Кирил Котев е новият технически директор на БФС

Както е известно, Георги Иванов заемаше този пост в продължение на над две години. Той обаче го оваканти, след като се кандидатира за президент на БФС. В крайна сметка Гонзо спечели изборите за нов председател, които се проведоха в средата на март. Именно поради тази причина БФС трябваше да намери много бързо нов технически директор, който да заеме доскорошния пост на Георги Иванов.

Кирил Котев БФС

Бившият защитник знае колко отговорна е новата му позиция

„Благодаря на президента на Българския футболен съюз, г-н Георги Иванов, за поканата да се присъединя към екипа му и да заема такава отговорна позиция. Всички заедно ще работим усилено за бъдещето на българския футбол“, каза Кирил Котев, който през 2004-та триумфира с титлата на България с Локомотив Пловдив, а четири години по-късно спечели отличието и с тима на ЦСКА, с който взима и Купата на България.

По-рано днес стана ясно, че БФС готви важно нововъведение в Първа лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес