Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БФС готви важно нововъведение в Първа лига

02 април 2024, 14:24 часа • 1621 прочитания

Ръководството на Българския футболен съюз готви важно нововъведение в Първа лига. Става въпрос за интегриране на системата Hawk Eye (б.р – Ястребово око) в родния елит. Тя ще отговаря за автоматичното определяне на това дали топката е преминала изцяло голлинията, или не. Подобна система се използва и в тениса. Това съобщиха колегите от „Мач Телеграф“.

Новата система ще бъде обсъдена от Изпълкома

Според информациите предложението за въвеждането на новата система ще бъде разгледано по време на първото заседание на новия Изпълнителен комитет на БФС. То ще се състои утре от 13:00 часа на Националната футболна база в Бояна. Разглеждането на предложението ще стане по време на обсъждането за сключване на нов договор със системата ВАР.

БФС Български футболен съюз

Изпълкомът има да решава и други въпроси

Новоизбраният Изпълком на БФС също така ще обсъди своето организационно структуриране, проект на правилник за организацията и работата на Изпълнителния комитет, както и промени в състава на Дисциплинарната комисия. Очаква се по време на първото заседание на ръководния орган да бъдат избрани и вицепрезидентите на Георги Иванов. Очаква се те да бъдат трима, а един от тях да е Атанас Фурнаджиев.

Преди дни първата дама в Изпълкома на БФС разкри какво ще направи за развитието на женския футбол.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес