Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще си изпати ли Левски от амбициозния Лудогорец?

07 декември 2013, 00:01 часа • 17339 прочитания

Нова събота, нов голям мач. Този път футболните запалянковци в България ще се съсредоточат в сблъсъка между шампиона „Лудогорец” и вицешампиона „Левски” в Разград. Двубоят ще започне от 15:15 часа.

За разлика от миналата година, когато „Левски” изтърва титлата за сметка на разградчани в последния кръг заради безумно равенство със „Славия” в последния кръг, сега разликата с „Лудогорец” е колосална – 13 точки в полза на шампионите след 20 изиграни кръга. По-стряскащото за сините обаче е, че тази разлика всъщност е и разлика в класите – „Лудогорец” вече си осигури участие напролет в Лига Европа, при това като първи отбор в групата си само с един допуснат гол в пет мача, а на домашен терен досега гази софийските грандове.

Състави и тактика

Добрата новина за сините е, че липсващи играчи за мача няма. Не точно такова е положението при „Лудогорец”. Днешната тренировка пропуснаха Мишел Платини и Витиня. Бразилският нападател се възстановява от операция, докато португалският халф има проблеми с бъбреците.

Най-вероятно „Левски” ще излезе с един нападател – Цветан Генков, който ще бъде подкрепян от Гари Родригес. Интересно ще е да се види ще има ли персонални задачи – например пазач на Марселиньо. Тази тактика беше предприета от Георги Иванов в мача с „Черно море” и определено помогна, тъй като голямата звезда на „Лудогорец” не можа да се разгърне и да покаже качествата си.

При разградчани е възможно да се предприеме стратегия с повече атаки по крилата, където Върджил Мисиджан и Иван Стоянов спокойно могат да пробият несигурната защита на „Левски”. А е отдавна известно, че вратарят на сините Пламен Илиев не е много уверен при центрирания.

Статистика

Досега в пет мача в А група „Левски” има само една победа срещу „Лудогорец” – всичко друго е загуби. В мача в София този сезон сините паднаха 0:2, но лошото за тях беше, че шампионите дори не се изпотиха, за да спечелят – нещо нечувано само допреди няколко години. Друг лош момент за „Левски” с оглед временната форма е, че след равенството с „Черно море” „Лудогорец” ще иска да се върне бързо на пътя на победите и ще е максимално концентриран. Затова и изпитанието в Разград ще бъде още по-тежко за „Левски” – отборът не е много сигурен като гост и има две поредни загуби далеч от „Герена”.

Прогноза: 1

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес