Скандално съдийство помогна на Черно море да победи ЦСКА

37396
Скандално съдийство помогна на Черно море да победи ЦСКА
Снимка: БГНЕС

В доста скандален мач отборът на „Черно море” успя да победи ЦСКА с 2:1, но не и без помощта на съдията. С победата варненския тим отива временно на шесто място, с 26 точки, една пред „Левски”, а ЦСКА остава на трето място с 29 точки. Едноличен лидер е „Лудогорец” с 37 точки – вчера разградчани смазаха с 4:0 „Славия”.

Първото полувреме на срещата протече на доста високо темпо, като и двата отбора се понравиха с играта си. Първо ЦСКА откри резултата в 22-рата минута, след като Емил Гъргоров се отзова на стрелкова позиция фронтално срещу Емил Михайлов и с фалцов удар в горния десен ъгъл не му даде шанс – 0:1.

Съмнения за черно тото в мача Локо Пд - Левски

Днес Александър Томов отново разбуни духовете във футболните среди у нас с намека си за черно тото във вчерашния двубой между "Локомоти...

Вместо да се възползва от извоюваното предимство обаче, ЦСКА допусна доста нелеп обрат. В 33-тата минута бившият играч на „Левски” Симеон Райков вкара изравнителен гол, след като хитро от фаул стреля по земята и топката мина под краката на подскочилата стена – 1:1. Само три минути по-късно варненци вкараха втори гол чрез Бакари. Той се разписа от спорна дузпа, отсъдена за нарушение на Тодор Янчев срещу Райков. До края на полувремето ЦСКА натисна в опит да изравни, но заплаха за Михайлов нямаше – единствено Марсиньо стреля на няколко пъти от дистанция.

Второто полувреме започна със сериозен натиск на ЦСКА и в след по-малко от десет минути игра червените вкараха гол, който беше отменен за засада. Повторенията обаче показаха, че в ситуацията няма засада. Всичко стана след пряк свободен удар, изпълнен от Мартин Петров, който центрира много майсторски в наказателното поле, там Валентин Илиев върна топката на Апостол Попов и той на празна врата вкара. Съдията обаче отсъди засада на Илиев, а такава нямаше. Веднага след това пък защитник на „Черно море” игра с ръка в наказателното поле след удар на Гъргоров и имаше основание да се даде дузпа за ЦСКА, но и това спорно положение беше отсъдено в полза на „Черно море”.

Натискът в червено продължи ив 70-тата минута Сидебе стреля с плонж с глава много опасно, но Михайлов спаси с една ръка. Прекаленото изтегляне в атака на ЦСКА обаче даде шанс на „Черно море” да контраатакува и Бакари можеше да вкара трети гол, но стреля крайно неточно.

В края на срещата нервите взеха връх и треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов беше изгонен. Изгонен беше и помощникът му Анатоли Нанков.

Черно море триумфира над Нефтохимик с 1:0

Черно море победи като гост с 1:0 отбора на Нефтохимик, съобщи football24. Двубоят се изигра в Търговище поради наказанието на бургазли...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ