Тодор Батков: Финансовото състояние на Левски не е цветущо

10531
Тодор Батков: Финансовото състояние на Левски не е цветущо
Снимка: БГНЕС

Собственикът на Левски Тодор Батков сподели, че отборът не е в цветущо финансово състояние. Босът на "сините" бе гост в сутрешния блок на БНТ, където коментира предстоящите тази вечер чествания на вековния „син“ юбилей.

„Много са моментите в годините – класирането за Шампионската лига преди вече доста години, голът на Мариян Огнянов. Иначе от негативна гледна точка, загубата на титлата през май миналата година, събличането на Ивайло Петев“, сподели спомените си за начало Батков.

Странно, но факт - Батков не е дал нито лев за юбилея на Левски

Очаквано или не собственикът на Левски Тодор Батков все още не е дал обещаните 10 000 лева за организиране юбилея на клуба. "Пет минут...

„Важно е да подчертаем, че за първи път от толкова време привържениците направиха нещо голямо с малка логистична помощ от клуба. Щом привържениците успяха да се обединят и да свършат толкова работа...“, продължи босът.

„Аз искам да съобщя, че рамките на увеличаването на капитала, чрез капитализиране на задължения на клуба към мои фирми, мисля да предоставя на привържениците поне 10 или 15 процента от акциите“, сподели намеренията си Батков.

„Идеята на ЦСКА бе добра, но не беше успешен опитът, който направиха. Може би по този начин публично предлагане може да е успешно, когато отборът е стабилен. Има и други форми, една от тях е тръст на привържениците. Такъв направиха и феновете на Левски. Идеята е подобна“, коментира адвокатът.

„Финансовото състояние на Левски не е цветущо. Хоризонтът е мътен. Имаме забавяне в първия отбор на една месечна заплата с 8 дни. Има 300-400 хиляди лева за реализирани вече трансфери. Проблемът е това, което предстои. Георги Иванов стартира работа, преговаряме за освобождаване на някои играчи, които са скъпоплатени. Но тук става дума за компенсации. Не искам да споменавам имена. Положението е умерено напрегнато и леко оптимистично. Днешната еуфория обаче показва, че Левски е жив. Освен това ни кара да вярваме, че феновете ще могат да помагат в умерени граници и занапред“, изрази мнение Батков.

„В двете ни академии обучаваме около 500-600 футболисти. Това е голямо предизвикателство. Но акцент искам да поставя върху подобряване на базата. От МВР ни питаха дали все още искаме базата на Раковски – ни своевременно дадохме положителен отговор. Предвиждаме изкуствен терен за там, както и ремонт на този на Герена, с подобряване на трибуните и козирка“.

Батков: ЦСКА не за първи път иска да смени името, нямаме желание за Лига Европа

Тодор Батков обясни защо от УЕФА са предупредили Левски да се готви за евротурнирите. Това е рутинна процедура и няма нищо общо с евент...

„Съжалявам, че няма да играем юбилейния си мач на „Георги Аспарухов“, но станалото-станало“.

„Аз съм един от работилите за въвеждането на финансовия феърплей и за зла участ попаднахме под удара му. От какво дойде това – от там, че аз и Иво Тонев бяхме на среща с голяма руска фирма на 13-и декември 2012-а година, аз им казах, че ще им дам 30% от акциите на клуба, за да се прегърнем и да работим заедно, но не се получи и така попаднахме в тази графа“.

„Годината не потресаваща, но разбрахме, че трябва да залагаме на наши кадри, със сърца, които се раздават и двама-трима чужденци към тях“, анализира Батков.

„Поздравявам всички левскари – Левски го е имало, има и ще го има“, завърши Тодор Батков.

 

Гонзо и Батков на среща за новия треньор на Левски

Среща между Тодор Батков и Георги Иванов се е състояла в понеделник, научи „Меридиан Мач". Собственикът на Левски и бъдещият дире...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ