Болницата в Петрич ще изтегли два ипотечни кредита

1840
Болницата в Петрич ще изтегли два ипотечни кредита
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

С решения на общинските съветници от 2012 г. и 2013 г. МБАЛ „Рокфелер”, Петрич се възползва от възможността да изтегли два ипотечни кредита, съобщават от пресцентъра на Община Петрич.

Солидарен длъжник по кредитите на лечебното заведение, според решението стана Община Петрич. Ипотекирани по кредитите бяха част от сградния фонд на лечебното заведение, както и медицинската апаратура по проект за трансгранично сътрудничество. Болницата обаче не е погасявала съгласно договора с банката задълженията, в резултат на което същите към днешна дата възлизат на 480 хиляди лева, ведно с лихвите за просрочие.

Полицаи от Петрич „ожънаха“ половин тон канабис

Половин тон канабис „ожънаха“ служителите на реда в Петрич при акция по противодействие на разпространение на наркотични ве...

Припомняме, че нееднократно управата на болницата в Петрич твърдеше, че няма проблеми с изплащането на вноските по кредита и дългове не се трупат. Това обаче се опроверга с последните справки от банката кредитор.Pо единият от кредитите към Първа инвестиционна банка просрочието е 85 дни, a по другия 121 дни. Предвид фактът, че са ипотекирани етажи на петричката болница и медицинска апаратура, към които претенции ще предяви банката отпуснала кредитите, кметът Димитър Бръчков предприема действия за спасяване имуществото, което практически е собственост на Общината.

Градоначалникът предлага Общината да изплати банковите задължения на болница „Рокфелер” и така да спаси сградата и медицинската апаратура. Задължения с последно предупреждение за погасяване на болницата в Петрич има и за ел.енергия, която видно от справките не е плащане близо една година.

Поради това „ЧЕЗ Електро България” АД предявява иск за погасяване на натрупаната сума в размер на 152 432, 62 лв. Кметът Димитър Бръчков ще предложи на съветниците да утвърдят погасителен план за шест месеца, в рамките на които да се покрият задълженията за ток на болницата и да не се стигне до запор на сметките. Изчистването на сметките с „ЧЕЗ Електро България” АД ще даде възможност доставката на ел.енергия да се договори на свободния пазар при условия на конкурентноспособност.

Снимка: архив

Отбелязваме 20-годишнината от смъртта на Ванга

Къщата на българска пророчица Ванга в Петрич ще работи с удължено работно време от 09.00 часа до 18.00 часа на 6-ти и 11 август по пово...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Проучване за костенурки и змии заради АМ "Струма" в Кресненското дефиле: Никой не иска, АПИ дава повече пари

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com